Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > 11. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság...

11. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság Negyeden

11. alkalommal rendezték meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság nagypályás labdarúgótornáját magyar tannyelvű alapiskolák részére május 14-én. A házigazda a Pongrácz Ágoston Alapiskola Negyeden kitűnő feltételeket biztosított a mérkőzések megrendezéséhez.A magyarországi Aranycsapat Alapítványt Kű Lajos volt válogatott labdarúgó, az alapítvány elnöke, és Krausz József képviselte. A megjelent vendégeket a falu polgármestere Jancsó István és a Pongrácz Ágoston Alapiskola igazgatónője, Krommel Gabriella nagy szeretettel fogadta. A verseny levezetését Fördös Gyula, a helyi alapiskola tanítója biztosította.
A himnusz elhangzása után, Kű Lajos ünnepi beszédében rámutatott a verseny jelentőségére. Sporttal kultúrával, hittel és szeretettel összefogni a történelmi magyarország fiatalságát. Kiemelte, minden évben nagyon nagy jelentősége van az ilyen rendezvényeknek a Kárpát-medencében. Beszéde után az egyház képviselői, Velencei Tamás atya és Nagy Zsolt református lelkész sportszerű versenyzésre bíztatták a fiatal sportolókat és áldásukat adták a versenyre. A sorsolás után Kovács Sándor játékvezető vezetésével megkezdődhettek a küzdelmek.
A torna résztvevői: a negyedi Pongrácz Ágoston Alapiskola, a dunaszerdahelyi Vámbáry Ármin Alapiskola, a sókszelőcei Osztényi Leander Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda és a tallóssi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda.
Eredmények:
3. helyért: Pongrácz Ágoston AI Negyed – Osztényi Leander MTNY AI és Óvoda Sókszelőce: 6 – 1
A döntő: Vámbéry Ármin AI – MTNY AI Tallós: 2 – 0

Végeredmény:
1. Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely
2. Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda Tallós
3. Pongrácz Ágoston Alapiskola Negyed
4. Osztényi Leander Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda Sókszelőce

Forrás: Felvidék ma