Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > 14. Árvízi Emléknap Szegeden

14. Árvízi Emléknap Szegeden

A 14. Árvízi Emléknap 2018-ban március 3.-án volt megrendezve a szegedi Dóm téren. Márciushoz képest hideg és havas időjárás ellenére 300 vidám és lelkes cserkész érkezett reggel 10-re a Dóm templomba. Vajdaság több cserkészcsapatatából mintegy 100 cserkész vett részt az egynapos rendezvényen.

Az Árvízi Emléknapot Gyulay Endre nyugalmazott püspök nyitotta meg, amelyet közös imádság és zászlófelvonás követett. Az idei keretmese 1848─1849-es forradalom és szabadságharc volt. A hóborította Dóm téren zajlott a főzőverseny, amelyen a szabadkai 52.sz. Kosztolányi Dezső cserkészcsapat vezetői harmadik helyezést értek el, finomfőzelékükkel. A programok a havas idő miatt beltéren kerültek megrendezésre, a Dóm templomba, a plébánián, a Katolikus Házban és a Somogyi könyvtárban. Kézműves állomások keretében fafaragás, linol festés, kitűzőkészítés, bőrözésre volt lehetőség. A Dóm templomban barokk zenét és mesemondást hallgathattak a résztvevők. A városismereti játék alkalmával a résztvevők jobban megismerhették szeged városát, majd délutáni tömegjátékon és baranta foglalkozáson vehettek részt a vidám cserkészek. Az idén is több vajdasági vezető vette ki a részét a szervezésből. A GH-t (gazdasági háttér-konyha) Farkas Zsóka szabadkai cserkész vezette, a délelőtti játékot Smith Viktória kispiaci cserkész tartotta, a keretmese jelenetek kidolgozásában és előadásában Pásztor Gábor csantavéri vezető segédkezett és Farkas Zsuzsanna szabadkai cserkész a pénzügyi munkacsoport tagja volt.

A rendezvény a dóm téren megtartott tábortűzzel és esti teaházzal zárult a szegedi Katolikus Házban. Az Árvízi Emléknap az újjászületésre és az összefogás erejére emlékeztet bennünket.

 

Farkas Zsuzsanna cserkésztiszt

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség alelnöke