Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > A keresztény értelmiség küldetése...

A keresztény értelmiség küldetése a kisebbségi társadalomban

Minden keresztény európai felelős a jövendő keresztény Európáért, mert a keresztény hit összeköt bennünket – mondta többek között Lezsák Sándor, a Magyar Országygyűlés alelnöke Kassán a A keresztény értelmiség küldetése a kisebbségi társadalomban elnevezésű tanácskozáson.

A két napos konferenciára a magyarországi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének küldöttsége mellett a vajdasági Keresztény Értelmiségi Kör képviselőit is meghívta a szervező a kassai Szent Gellért Pasztorációs és Oktatási Központ. A témával kapcsolatban tartott előadást dr. Galgóczy Gábor, a KÉSZ alelnöke, aki a keresztény hitben való megújulást, hitünk szabad és nyílt vállalásának fonotosságát hangsúlyozta. A KÉK elnökhelyettese, Miskolczi József, elmondta, hogy a hívő vállalkozó bátrabb és becsületesebb a saját tevékenységében és mivel Isten vele van, soha nincs egyedül a vállalkozásában. A konferencia több résztvevője is szólt a kisebbségi lét és hit összetartozásáról, valamint a közösségi lét megerősítő erejéről.

Az összejövetel végén a résztvevők közös vademecumot készítettek, amelyet még ebben az évben útmutató-kézikönyvként adnak ki. Minden résztvevő szervezet pedig a saját közösségében igyekszik majd a gyakorlatban is megvalósítani a megfogalmazott célkitűzéseket.

 

KÉK