Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > A Magyar Cserkészszövetség V....

A Magyar Cserkészszövetség V. Dél-Alföldi cserkészkerület őrsvezetőképzésen vettek részt a vajdasági cserkészek

Sok év elteltével végre újra csatlakoztunk a Magyar Cserkészszövetség V. Dél-Alföldi kerület vezetőképzéséhez. A 2017/2018-as őrsvezető képzésen és a Bogáncs ŐVVK táborában egy jelölt és két mameluk (segítő) vett részt a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségből.

A tábor 2018. július 24-e és augusztus 2-a között zajlott. A táborparancsnok a tavalyi évhez hasonlóan Pap Réka volt. Így hát a tábor végére 25 cserkésszel többnek lóg a tábori jelvény a nyakában. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség egy jelöltje teljesítette sikeresen a tábort, illetve két mameluk vett még részt rajta. Összesen tizenegy kiképző segítette a jelöltek fejlődését és hét mameluk (segítő) volt mind a kiképzők mind pedig a jelöltek segítségére. A kiképzők illetve mi mamelukok már négy röpke nappal előbb elkezdtük a felkészülést, építkezést a tábor helyszínén, hogy a jelöltek érkezésére minden tettre készen álljon. Majd eljött a tábor első napja. Mi fogadtuk a jelölteket. Jó volt látni szemükben a lelkesedést, energiát és még azt a csöppnyi félelmet is. Kezdetben elveszettnek tűntek ugyan, de hamar felvették a tábor tempóját és alkalmazkodtak hozzá. Hála a képzéseknek, eredményes munkatervek és kiemelkedően szép építmények készültek. Jól helyt álltak tehát a jelöltek, ebben az évben is. Azt hiszem, ha azt mondanám, hogy a tíz nap (akinek tizennégy) egy szempillantás alatt elmúlt, nem sokan ellenkeznének velem.

Jó érzés volt életemben először külsős szemmel látni a jelölteket, és olykor-olykor magamat felfedezni bennük, illetve hibáikban. Mégis hátra van még a záró hétvége és az utófeladatok. Sok kitartást és lelkesedést kívánunk tehát a továbbiakban is a tábort elvégzett őrsvezetőknek.

 

Anitics Szuzy őrsvezető
16.sz. Szilágyi Erzsébet Cserkészcsapat