Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > A Magyar Cserkészszövetségek...

A Magyar Cserkészszövetségek Fórumának gyűlése Sátoraljaújhelyen

Most hétvégén tartotta a Magyar Cserkészszövetségének Fóruma közgyűlését Sátoraljaújhelyen. A gyűlésen képviseltette magát a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Cserkészszövetség, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség, a Romániai Magyar Cserkészszövetség, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség és a horvátországi Zrínyi Miklós cserkészcsapat.

A háromnapos találkozó első napján a Zempléni kalandparkot, Sátoraljaújhely városházáját és levéltárát tekintette meg a társaság. Sátoraljaújhely polgármestere Szamosvölgyi Péter előadást tartott a „Cserkészet és a város” címmel. A gyűlés péntek délután vette kezdetét a szövetségek fél éves beszámolóinak ismertetésével. Szombati napon számos ügyrendi téma került megvitatásra, mint például: a segédtisztképzés, cserkésztiszti tanfolyam, Határtalanul táborok, célok és az elkövetkező fél év programjai.

Október 6-a lévén az Aradi vértanúkra is megemlékeztünk. A Széphalmon tartott megemlékezésen Kazinczy Lajos szobránál a Magyar Cserkészszövetségek fórumának képviselői koszorút helyezetek el. Késő délutáni túra keretében kellemes őszi időben a nap zárásaként felgyalogoltunk a 100. országzászlóhoz. Vasárnap a piarista templomban tartott szentmisével zártuk a hétvégét.

A képekért köszönet Szakács Gusztávnak!