Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > A szépség harmóniája

A szépség harmóniája

A komáromi Szabadidőközpont adott helyet a középiskolás kozmetikusok és fodrászok versenyére, „A szépség harmóniája" címmel, amelyen a Komáromi járás szakközépiskoláimérték össze szakmai tudásukat ötödik alkalommal. Az idei téma: Menyasszony a 22.századból. Az évente megrendezésre kerülő versenyt nagy készülődés előzte meg. Nem kis kihívás volt a téma megválasztása és annak megvalósítása. Téma: Menyasszony a 22. századból.„Idén a feladat menyasszony megformálása volt, aki a 22. századból tehát a jövőből lépett elénk.
A versenyzők feladata volt elkészíteni a modell fantázia sminkjét és fantázia frizuráját. A stylistek ­öltöztetők feladata volt, hogy megtervezzenek a menyasszony számára egy „eko ruhát", amelyet újrahasznosítható anyagból kellett elkészíteni. Nagyon szép, ötletes alkotások születtek. Minden iskola csapata nagyon kreatív volt. A diákokat mesternőik segítették a felkészülésben. A versenyzők munkáit 9 tagú szakmai zsűri bírálta el, akik nagy szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozók, szalontulajdonosok" ­ nyilatkozta portálunkanak Bajkai Eszter főszervező. A versenyzők erőszeretettel használták a modellek fantázia sminkjeit, ami külön műfaj a sminkelésben.A smink már nem csak arcfestés, itt a smink és a különféle kiegészítők önálló életre kelnek. Az extrém smink nem az arc díszítése, az arc, és a test, sőt néha a haj is alárendelődik magának a kompozíciónak. A bőr mintegy vászonként szolgál egy műalkotáshoz. Az extrém smink esetében a sminkes kilép a korlátok közül, és az arc elemei, a szemek, száj, orr vonala már csak mintegy irányadóként szolgálnak. A sminkszerek sem feltétlenül használtatnak rendeltetésszerűen. Könnyedén kerül sárga szemceruza a szájra, szájfény a szemre, és műszempilla a homlokra. Itt végre használhatóak voltak azok a sminkek, kiegészítők, amik a mindennapi gyakorlatban ritkán kapnak szerepet, úgy mint a tollas szempillák, fekete, fehér, sárga vagy kék rúzsok, vörös szemhéjpúder, fehér alapozó, csipkeapplikáció, flitterek és akár cukorka, kristálycukor, vagy csokireszelék is szolgálhat sminkként. Az extrém sminkekben nincsenek szabályok­ talán csak annyi, hogy a végeredmény kreatív, dekoratív, meghökkentő legyen. Az elkészült sminkek azt igazolták, hogy sminkelni szórakoztató, és hogy a smink segíthet jobban érezni magunkat a bőrünkben és kifejezhetjük vele a hangulatunkat vagy éppen a lelkünk egy darabját.
A jól elkészített esküvői smink és frizura növeli az önbizalmat. A menyasszonyi smink és a frizura a személyiséggel kell, hogy harmonizáljon. A ruha után a frizura a legfontosabb, mert az összképet a kettő kombinációja adja.
A menyasszony megjelenésének két fontos kelléke a menyasszonyi ruha és a hajviselet. Az egyetlen dolog, amire szükség van az, hogy a fodrász a menyasszony arcformájához és hajtípusához illő frizurát vágjon neki. A rétegelt hajvágás, a hullámos haj, a rövid haj stb. mind­ mind nagyon trendiek az idén. Legfontosabb az, hogy a menyasszony az arcformájához és lehetőleg a hajtípusához illő frizurát válassza. Egy stylist sokat tud segíteni abban, hogy a külső és a belső összhangban legyen. Hogy azt tükrözze a menyasszony ruházata, amilyen ő valójában, és amit szeretne magából megmutatni.
A zsűri értékelése alapján a verseny abszolút győztese a gútai szakközépiskola csapata lett: Téglás Ágnes, Fábik Ágnes, Hocsák Kitti, Ruhás Dominik. A második helyen összesített versenyben a búcsi szakközépisoklások végeztek: Farkas Mónika, Kovács Cyintia, Blahovics Margaréta. Harmadikok a bátorkeszi diákok lettek: Csákváry Patrícia, Jakubík Feliciti, Lelócky Patrícia, Gercsák Viktória, Dudás Dominika, Kusala Adriana.
„A középiskolás kozmetikusok és fodrászok versenye ismét bizonyította mennyi rengeteg összetevőből áll össze az élet harmóniája. Egy élet is kevés rá, hogy megtanuljuk. A teljes harmónia megteremtéséhez elengedhetetlenűl szükséges a megfelelő haj, szemöldök, smink és ruháink színei. Ezt a mai divatban sem követik. Minél vadabb, annál jobb. A harmónia hiányával keltenek feltűnést. A divat az adott kor hangulata!. A rendezvény célja, hogy kiírásunk jegyében a versenyzők a iránytűt mutassak a szépség és a harmónia felé a természetadta színeink,figyelembe vételével, de ez egy olyan időutazás, amellyel segítek visszatalálni az egyén igazi belső énjéhez, és később már ő is eltud igazodni saját iránytűje segítségével ebben a kusza világban. „ A divat változik a stílus örök" – Coco Chanel. (Szerintem a luxus az, amikor semmi olyat nem használsz ami ronda, csak igényes dolgokat. Ez nem pénz kérdése). Ha harmóniában vagy önmagaddal, fel mered vállalni, hogy ki vagy, mersz a napi hangulatod szerint öltözni, természetesen az alkolomhoz illően, akkor egy olyan kisugárzás leng körül.amit az emberek megjegyeznek, téged és nem a ruhát (te kapsz bókot, nem a ruhád).Ahhoz, hogy egy nő szépséget és harmónát sugározzon, meg kell magával békülnie, ez csak úgy valósul meg, ha tudja ki Ő és mitől szép igazán és ezt bátran viseli is. Minden nő ( legalább is a nők többsége) jobban szeretik szépnek látni magukat, látják a változást (átalakulást), és több lesz az önbizalmuk és ha ezeket megtalálják, akkor megszületik a szépség harmóniája" ­ értékelte a rendezvényt a főszervező.
Forrás: Felvidék.ma


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?