Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek...

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének látogatása Orosházára

2014. július 4-én az adai Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségéből 3 gyermek érkezett Orosházára a XIX . Ifjúsági Magyarság Táborba, amelynek házigazdája az Orosházi Nagycsaládosok Egyesülete volt.

2014. július 5-én a Tűzsziget Tisza Menti Nagycsaládosok Egyesület, a Bölcső Nagycsaládosok Egyesülete és az Óbecse Nagycsaládosok Egyesületének  a képviselői részvettek a III. Hagyományőrző családi napon.
A regisztráció után a szervezők nagy szeretettel fogadtak bennünket a VIP sátornál hűsítővel, kávéval.


A rendezvényt Tóthné Gyöngyi az orosházai önkormányzat képviselője, Bartuc Ferenc és Krizsán Vilmos nyitották meg.
Orosháza központjában utcasort álltak a sátrak amik alatt különböző hagyományos már kiveszőben lévő szakmákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.
Volt Vöröskeresztes sátor is, ahol vércukorszintet és vérnyomást mértek. Ambi babán az újraélesztést gyakorolhatták, információkkal szolgáltak a függőségi betegségekkel foglalkozó egyesületekről. Ott voltak az íjászok, arcfestők, kismotorosok, lovaskocsizni is lehetett menni. Változatos programot kínáltak.
Stratégiáról beszélgettünk az ott lévő vezetőkkel csongrádiakkal, orosházaiakkal, nyíregyházaiakkal, perediekkel is.
A kellemes idő csak még élvezetesebbé tette a gazdag programot. Úgy éreztem, hogy az Orosházi Nagycsaládosok Egyesülete egy összetartó, szorgalmas közösség, ez sugárzott az ott jelenlevő vendégekről is.

Köszönjük, hogy ott lehettünk, jól éreztük magunkat! Elismerésünk az egyesületne!

Velez Teodóra