Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > A varázslatos cserkész altábor...

A varázslatos cserkész altábor Kelebián

 
Végre valahára elérkezett ez a nap is, amikor 8 ember azzal a céllal indult útnak, hogy felépítsen egy VARÁZS tábort Magyarországon, Kelebia határában, az erdőben. 7-en érkeztünk Vajdaságból, Géza pedig a Kárpátaljáról csatlakozott hozzánk. Gyors terepszemle után neki is fogtunk az építkezésnek. 2 nap állt rendelkezésre, hogy előkészítsük az altábor helyét közel 40 fiatalnak, amit annak rendje és módja szerint el is végeztünk.
A gyermekek megjöttek, és megkezdődött a sürgés-forgás. Először felvontuk a frissen elkészült zászlót, ezzel megnyitottuk a tábort. Miután a 11 településről megérkezett 37 gyermeket összevegyítve 3 fiú és 5 lány őrsbe beosztottuk, megkezdődött a sátrak felállítása, körlet kitakarítása, körletkapu és a kerítés megépítése. Az első nap erről szólt. És persze a kihagyhatatlan bemutatkozó tábortűzről.
 
A tábori keretmesénkben a törzs volt a világ minden részéről érkezett nagy varázsló, akik azért jöttek, hogy a fiatalokat megtanítsák, cserkészként hogyan lehet ezt a világot egy kicsit jobbá tenni. Nálunk nem csak olyan varázsló tanoncok voltak, akiknek zöld kendő volt a nyakukban. Olyanok is jöttek, akik csak néhány hónapja ismerkednek a cserkészettel. Megtanultunk több féle csomót, többféle tűzfajtát és tűzgyújtási módot, megtanultunk makramé csomózni, valamit a cserkész alaki fontosabbjait, az étkezés előtti- és utáni imákat, emellett új- és régi énekeket, játékokat, és nem utolsó sorban kipróbálhattuk magunkat egy remek akadálypályán. Részünk volt vizes játékokban, erőnléti és ügyességi játékokban, és a cserkésztábor kihagyhatatlan elemeiben, métában és számháborúban is.
Pénteken, a tábor utolsó előtti napján szegedi Vadonlakó cserkészek érkeztek hozzánk, akik megmutatták nekünk hogyan kell vadonban menedéket építeni, szikravetővel tüzet gyújtani, iránytű nélkül meghatározni az égtájakat, és sötétben közlekedni az erdőben és tisztáson. Mindezen programokkal és egy közös szentmisével igyekeztünk feltölteni a gyerekeket és magunkat is testileg lelkileg tapasztalattal és élményekkel.
 
A tábor több napján látogatott el hozzánk a Felnőttképző altábor, hogy belátást nyerjenek egy tábor folyamatába, programok megszervezésébe és lebonyolításába, csúszások és kellemetlenségek megoldásába. Mert nincs tábor, melyben mindig minden tökéletes. Viszont emberek vannak, akikkel bármi tökéletessé varázsolható. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebben segítette altáborunkat!
 
 
Varga Norbert st., altábor parancsnok
14. sz. Szent Imre herceg cserkész csapat