Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Atipikus foglalkozási formákat...

Atipikus foglalkozási formákat vizsgál a Selye Egyetem

Befogadta a Nemzetközi Visegrádi Alap a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és Gödöllőn székelő Szent István Egyetem közös projektjét, amelynek keretében a Szlovákia és Magyarország határ menti térségre jellemző, elsősorban atipikus foglalkoztatási formákat vizsgálják a szakemberek. A A 2014 végéig tartó kutatás során Révkomárom (SK) és Komárom (HU) valamint Párkány (SK) és Esztergom (HU) térségében készül el a kérdőíves felmérés, a célcsoportjak egyrészt a munkanélküliek, másrészt pedig a foglalkoztatók.
A kutatás célja az atipikus foglalkoztatási formákkal kapcsolatos munkavállalói és foglalkoztatói attitűd felmérése, figyelembe véve azt is, hogy a vizsgált térség munkaerőpiacát a határ menti fekvésből fakadó sajátosságok is befolyásolják.
Az ilyen típusú projektek az együttműködést segítik elő az állami, magán-,  valamint a civil szektor szereplői közt, így a kommunikáció és közös munkavégzés folytatásában is szerepet játszanak. Az atipikus munkavégzési formák elterjedése (pl. rugalmas munkaidő, távmunka stb.) egyes munkaerőpiaci (gyakran hátrányos helyzetű) csoportok számára megoldást nyújthat. Foglalkoztatottság-bővüléshez vezethet, s jelentős határon átnyúló lehetőségekkel is kecsegtet alkalmazásuk.
A projekt előzménye a két intézmény által a 2012-13-as években a Közösen a Jövő Munkahelyeiért Alapítvány támogatásával megvalósult, a szlovák-magyar határ menti térség munkaerőpiaci helyzetét felmérő sikeresen zárult kutatási projekt. A projekt eredményei a jelen kutatás lefolytatásához is alapot szolgáltatnak. Az újabbb kutatás tehát a partnerintézmények közti együttműködésnek egy következő, vélhetően ismét sikeres állomása lesz.

Forrás: Felvidék.ma


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?