Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Az Ökobecse pécsi látogatása

Az Ökobecse pécsi látogatása

Az Ökobecse Polgári Egyesület egy kis csoportja az idén októberben ismét ellátogatott Pécsre, partnerszervezetük meghívására. Vendégek voltak a 6. évfordulóját ünneplő Tudatosan Környezetünkért Egyesületnek, akik október 22-én, szombaton a pécsi Balokány Ligetben található Pepita Kultúrtérben egy hatalmas családi programot szerveztek a közreműködő szervezetekkel karöltve.

A délután folyamán több minden volt: rajz- és fotópályázat díjátadó,természetvédelmi foglalkozások, egészségügyi szűrés, környezettudatos foglalkozások, arcfestés, interaktív kötélpálya a szabadban, zenés-énekes foglalkozás a környezettudatosságról piciknek és nagyoknak, zöld kézműves és játszóház foglalkozás - logikai, ügyességi játékok, tudatosan az étkezésünkért - 50 km-es diéta a büfében.

Az Ökobecse munkásságát Kis Zoltán egyesületi elnök mutatta be. Készítettek egy alkalmi kiállítást a vízbe merített papírból készült tárgyakból. A program a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósult meg.

A kirándulásnak kulturális és történelmi jellege is volt. Megtekintették a gyönyörű Zsolnay negyedet, és a Széchenyi téren szervezett rendezvényen megemlékeztek az 1956–os forradalom áldozatairól.

 

Ökobecse Polgári Egyesület