Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Beszámoló a Magyar Ifjúsági...

Beszámoló a Magyar Ifjúsági Konferencia 37. rendes üléséről

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség is részt vett a Magyar Ifjúsági Konferencia (továbbiakban:MIK) 37. rendes ülésén. A MIK, a Magyar ifjúság legmagasabb szintű közös fóruma.

Kezdeném az odautunkkal, amely családias körülmények között telt, hiszen a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ és a Vajdasági Ifjúsági Fórum képviselőivel utaztam Szabadkáról-Budapestre. Megérkezésünk után elfoglaltuk a szállásunkat. Nagyon szép állófogadtatásban volt részünk, minden volt, ami szemnek szájnak ingere. Pénteki napunk a régió elnökök illetve a MIK elnöksége gyülésével zárult, majd azt est további része kötetlen programmal folytatodott. Szombati nap 13:00-órai kezdettel indult a közgyűlés a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A köszöntő beszéd után, az elnöki beszámolóval folytattuk, ahol is az elnök kitért az elmúlt időszak történéseire, jövőbeli terveikre és innovációikra. Alapszabály módosításra került sor, amit közgyűlés elfogadott. Mindig örömmel fogadunk új tagok tagfelvételi kérelmeit, így volt ez most is és mindenkinek bizalmat szavaztunk. Alelnöki választásra nem került sor, mivel az elnök javaslatára a következő közgyűlésre lett halasztva. Következő napirendi pontunk a régiós beszámolók voltak, amit személy szerint én a legjobban élveztem, hiszen érdekel, hogy mi folyik más szervezeteknél, más régiókban. Ezek után elérkezett a közgyűlés fénypontja amely a zárónyilatkozat megfogalmazása és formálása volt a cél. A zárónyilatkozatot miután a közgyűlés elfogadta, tovább küldik nagyobb szerveknek. A közgyűlést befejeztével meghatároztuk a következő ülésünket, amelyet 2020.május 22.-24. között fogunk tartani Székelyudvarhelyen. Fáradtan és éhesen, fogtunk neki a vacsorának a hadtörténeti múzeumban, amely szintén állófogadásos volt, majd zenés táncos mulatság illetve beszélgetés követte a vacsorát.

Személy szerint szeretek járni ilyen jellegű eseményekre, rendezvényekre, hiszen tapasztalunk, beszélgetünk és építjük a Kárpát-medencei ifjúságot. Köszönöm a lehetőséget és a bizalmat a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségnek, a Magyar Ifjúsági Konferenciának a kitűnő szervezést és a vendéglátást!


A MIK zárónyilatkozata: shorturl.at/mvGQ3
A MIK közgyűlés videója: shorturl.at/LUZ48
 

 

Győri Viktor st. 4.sz. Szent Imre herceg cs.cs., Muzslya