Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > „Bogáncs” (vagy Dél-alföldi)...

„Bogáncs” (vagy Dél-alföldi) Őrsvezető vezetőképző záró hétvége

A Bogáncs (Dél-alföldi) őrsvezetőképző vezetőképző záró hétvégéjét Szegeden tartották 2018. október 5 és 7 között. Mindenki számára egy örömteli pillanat volt az utóhétvége. Pontot tettünk egy hosszú mondat végére. A sok feladat nem is tűnt már soknak, s a végére minden megszépült.

      A táborban az esős idő miatt péntek este került sor a meseerdő megtartásra. A jelöltek csinálták a kiképzőknek és a mamelukoknak a szórakozást.

Szombat délelőtt a csapatprogramok bemutatására került sor. Mindenki a saját csapatából érkezett jelölttársával készítette el a feladatot. Voltak papír alapú és elektronikus beszámolók, nagyon ötletes megvalósításoknak lehettünk részesei. Ezek után egy próbázás vette kezdetét, amelyen négyig mindenki szerencsésen teljesítette a kihívásokat. Ökumenikus istentisztelettel folytatódott programunk. Majd estére elkövetkezett a képesítés átadása. Mindenki megkapta a kiérdemelt hársfalevelét. Sok izgalom után kezdetét vette egy lakoma, amit a mamelukok készítettek a jelöltek számára. Jöttek vendégek is, akik a tábor megvalósításában a konyhán és az őrzésben segítettek. Játékok vették kezdetét. A vezetők kedvenc zeneszámait lehetett megtippelni, puszi harcozni és még társasozni is lehetett. Majd, akik kipihenten érkeztek a hétvégére, hajnalig tartó beszélgetést folytattak egymás között.

Vasárnapra elérkezett a búcsúzkodás ideje. Mindenki fájdalmas búcsút vett újdonsült barátaitól, de akár a rég ismert barátaitól is. Sokan voltunk sok helyről, de mindenki vitt haza valami újat.

A záróhétvégén 24 cserkész kapott őrsvezetői képesítést. A záróprogramon 1 vajdasági cserkész szerezte meg őrsvezetői képesítését és további két cserkész vett részt a képzésben mamelukként.

Köszönet a képzésvezetőnek, a táborparancsnoknak, a kiképzőknek is minden segítőnek, akiknek lelkes és kitartó munkájának köszönhetően új őrsvezetőkkel gazdagodott a magyar cserkészközösség.

 

Fehér Lilla őv.

30.sz. Damjanich János Cserkészcsapat, Martonos