Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Civil Tábor Bordányban

Civil Tábor Bordányban

Vajdasági civil szervezetek munkatársai és aktivistái augusztus 26-tól 29-ig négynapos bordányi Civil Táborban vettek részt, amely a Civil Info elnevezésű projekt részét képezi. Célja a határ menti civil szervezetek megerősítése, a tapasztalatcsere, és egymás megismerése. Mindez az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül.

A résztvevők meglátogatták Bordány Önkormányzatát, ahol ismertették az eddigi sikeres együttműködést, az önkormányzat és a civilek összefogásával megvalósult programokat.  Megtekintették a helyi iskolát, és a Faluházat, amely egyben Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár is. Itt egész éven át számos rendezvény kerül megszervezésre: bemutatók, kiállítások, előadások illetve kulturális rendezvények pl.: bálak, ám a legrangosabb rendezvény a pünkösdkor tartandó Falunapok. Bemutatkozott a Faluházban működő Borostyán Dalkör, akik számos népzenei fesztiválon, találkozón fölléptek és Vajdaságban is vendégszerepeltek már.

A vajdasági civil aktivisták a Vadgesztenye Ifjúsági Közösségi Szálláson voltak elszállásolva. A négy nap alatt mozgalmas programban volt részük. Szegedre kirándultak, ahol megtekintették a Belvárosi Mozit, a Part Fürdőt és a Szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontot. Ők a nagy népszerűségnek örvendő Szegedi Ifjúsági Napok szervezői.

A harmadik napon Mórahalomra látogattak a táborlakók, ahol megismerhették az Aranyszöm Rendezvényház szerteágazó tevékenységét, amely egyben Mórahalom lelke és a térség közművelődési központja. A HÁZ egész évben várja vendégeit, programjaival: újévi koncert, kulturális szomszédoló, majális, aratóünnep, a másfél hetes Homoki Fesztivál szakmai, kulturális, turisztikai, gasztronómiai, népzenei, ifjúsági programjai, fogathajtó vetélkedő, szüret, kórus-, fúvós-, néptánc-, társastánc találkozó, a képzőművészeti tábor, és decemberben fogatos mikulások járják a várost.

A táborban a résztvevők sok hasznos új információra tettek szert, hallhattak a helyi civil jó gyakorlatokról, megismerkedhettek néhány helyi és környékbeli szervezettel.

A tábor szervezője: a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület, és a Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége Szabadkáról.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?