Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az...

ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért

Az ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia nyitókonferenciára 2018. május 30-án került sor Kiskunfélegyházán. A nyitókonferencián a programot megvalósító szervezetek: Ecocenter Alapítvány (HU) – vezető kedvezményezett, Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB) – partner, képviselői vettek részt.

A program során magyar és a szerb partner közösen létrehoznak egy tananyagot amely 6 fő témakörből áll. Minden tananyag tartalmaz egy elméleti, valamint egy gyakorlati részt, térségi „jó gyakorlatokkal”. Ezeket az elkészült tananyagokat a határ mindkét oldalán egy teljes féléven keresztül oktatják egy pilot képzési program keretében 7-8. osztályos diákok részvételével. A félév során 25-25 diák a két országból összesen 6 drb egy napos tanulányi kiránduláson is részt vesz, ebből 3 magyarországi 3 pedig szerbiai helyszínen fog zajlani. A program végén interaktív kiállítást hoznak létre a partnerek.

A projekt az Európai Unió társfinanszínorázásval valósul meg 2018 májusától 2019 áprilisáig. A projekt teljes összege 182.103 €, melyből a Than Fivérek Értelmiségi Kör része 79.489,50 €. A pojekt szlogenje: Jó szomszédok a közös jövőért.

 

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az Ecocenter Alapítvány vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.