Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Fiatalok a drogfogyasztás ellen

Fiatalok a drogfogyasztás ellen

Lekenyében május második hétvégéjén harmadik alkalommal szervezték meg a "Fiatalok a drogfogyasztás ellen" elnevezésű fesztivált. A fesztivál célja a figyelmeztetés a fiatalok körében egyre elterjedt életvitel veszélyeire, valamint útmutatás és figyelemfelkeltés a zene és cserkészet segítségével. A fesztivál eme részét 2010-ben indította el a Csemadok Lekenyei Alapszervezete az Időutazás Lekenyében című pályázat keretén belül. Azóta kétévente szervezik meg a fesztivált.
Az idén megrendezésre kerülő fesztivál keretében 2014. május 9-én a lekenyei kultúrház tanácstermében levetítették a "Mosolygó kék szemek" című filmet, melyen a 12 éven felüli lakosok és a Via Nova Ifjúsági Csoport rozsnyói szervezeteinek tagjai vettek részt. A film a Gáspár család elhunyt tagját, Kareszt mutatja be, felhívva a drogozás veszélyeire a figyelmet. A vetítést megelőzően Takács Ágnes polgármester megnyitotta a fesztivált és Beke Beáta, Ics alapító tag a járásban, a Csemadok Lekenyei Alapszervezetének elnöke üdvözölte a résztvevőket.
A két napos fesztiválkövetkező programja május 10-én a cserkészdélutánnal folytatódott. A fesztivált megtisztelte jelenlétével Foglár Gábor, az MKP európai parlamenti képviselő jelöltje is. A rimaszombati 4. sz. Hatvani István Cserkészcsapat bemutatta a cserkészet mindennapjait. A gyerekek kipróbálhatták az akadályversenyt, íjázást, valamint méta sportot. Este fellobbant a tábortűz, majd rock koncerttel zárták a napot. Az esti eseményen fellépett a Labyrynt Várhosszúrétről, Foglár Gábor EP képviselő jelölt Vass Albert egyik megzenésített versét adta elő saját szerzeményben. A budapesti Marshmallow együttest is megismerhették a résztvevők.
Forrás:BB, Felvidék.ma
Képek: Terpák Evelin


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?