Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Hátrányos helyzetű gyermekek...

Hátrányos helyzetű gyermekek számára rendezett karácsonyi estet az EJK

Az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés (EJK) december 19-én a Viking Pubban a komáromi járás öt birkózóklubjának tehetséges birkózópalántái számára rendezett jótékonysági karácsonyi estet. A csaknem negyven fiatal sportoló az EJK-tól értékes sporttáskákat kapott ajándékba.

A jótékonysági karácsonyi rendezvényre a járás valamennyi birkózócsapata, a madari, a naszvadi, a gútai, a marcelházi és a komáromi egyesület is meghívást kapott. „Azokat a gyermekeket szerettük volna megajándékozni, akik erre a leginkább rászorulnak. Szerettünk volna örömet becsempészni oda, ahol ez nem mindennapos dolog. Ezért előzetesen arra kértük az egyes vezetőket és edzőket, hogy ők maguk jelöljék ki, kik azok, akiknek valóban segítséget és örömöt jelenthet az EJK által szervezett ajándékosztás" – mondta Knirs Imre, a civil szervezet elnöke.
Knirs név szerint is kiemelte az egyesületeket irányító vezetőket, edzőket: a naszvadi Gál Jánost, a madari Kohút Milánt, a marcelházi Igrényi Adriánt és Megály Mihályt, a gútai Gőgh Mihály és a komáromi Kúr Károlyt, akik – mint mondta – olyan lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek, amelyekkel nem találkoznának, ha a sport révén nem karolnák fel őket. „Ezek előtt a gyerekek előtt kapuk nyílnak meg, amelyen keresztül kiléphetnek a környezetükből és megismerkedhetnek a világgal. Erre a sport integráló ereje nélkül nem lenne lehetőségük, nagy részük ugyanis hátrányos helyzetű családból származik" – hangsúlyozta Knirs, aki egyúttal köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak is, a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek (NSKI), a Viking Group s.r.o-nak és az Allegra pizzeriának.
Forrás: FELVIDÉK.ma