Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Hétvége ami a vezetőké

Hétvége ami a vezetőké

Október 11. és 13. között Mórahalmon gyűltek  össze a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség csapatparancsnokai és vezetői. A programra érkeztek, Horgosról, Temerinből,  Szabadkáról, Gunarasról, Keviből, Csantavérről, Martonosról, Kanizsáról, Muzslyáról és Szentmihályról is.

Pénteken este értünk a Mórahalmi Zöld Közösségi Ház és Erdei iskolába, ahol egy program nyitást követően, gyors regisztrálás és a finom vacsora után mihamarabb elfoglaltuk a szobáinkat. Esti programunk csapatmentorunk, Réka vezetésével zajlott, aki elkalauzolt bennünket egy Mesetérkép segítségével a Nevesincs faluba, ami önmagunk és vezetőtársaink megismerésére szolgált. Szombat reggel egy frissítő reggeli torna következett, majd nagy lelkesedéssel elindultunk délelőtti  programunkra, egy paintball pályára. A temerini Teleki Attilát kérdeztem a délelőtti programunkról: "A paintball azért tetszett, mert mindenki teljesen beleélhette magát a játékba és közösen 'harcolhattunk'. Annak ellenére, hogy mindenki meg lett bélyegezve legalább egy kék folt-tal, ez a program valamennyiünk számára felejthetetlen marad, és ne feldjük a sárga csapat volt a legjobb!"

 A szálláson finom ebéd várt ránk, és egy jó pihenő. Délutánra pedig maradt a tartalmas megbeszélés és tervezés a raj- és csapatparancsnokoknak, a fiatalabbaknak pedig egy játékos program. Majd közösen elkészítettük a tetris challenge-es képeinket. A fényképek után csapatépítő játékot játszottunk, amit mindenki nagyon élvezett.  Vacsora után szorgos készülődés vette kezdetét az esti tábortűzre, ami után egy közös társasjátékozás következett, a Szabadkáról érkező Sótanyi Bálint nagy örömére: "Nekem az esti társas tetszett, mert sok lehetőség volt, így mindenki a neki tetszőt játszhatta." A nap végére már senki sem utasította el a pihentető alvást.

Másnap reggel ellátogattunk a mórahalmi templomba ahol részt vettünk a vasárnapi szentmisén. Ezt követően a fiatalabb csoport félrevonult közösen elkészíteni az ebédet, amíg a csapatparancsnokok újra kerekasztal beszélgetésen vettek részt.

Amikor az ebéd már lassacskán kész lett, a fiatalabb vezetők is csatlakoztak a tartalmas  megbeszéléshez. Ezt követően elfogyasztottuk az általunk készített ebédet, majd programzárás után,  gyors pakolás és indultunk hazafelé.

Számomra hasznos és érdekes volt a hétvége, köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem.

Jó munkát!

 

Fuszkó Rita

13.sz. Árpádházi Szent Erzsébet cserkészcsapat, Temerin