Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Hulladékgyűjtési napot szerveztek...

Hulladékgyűjtési napot szerveztek Kézdivásárhelyen

December 14-én hulladékgyűjtő akciót tartottak Kézdivásárhelyen a Gosp-Com Kft., a Zöld Nap Egyesület és a helyi önkormányzat szervezésében.

A szelektív hulladékgyűjtő nap célja, hogy általunk, az emberek által hulladékká váló anyagokat nyersanyaggá alakítsuk át. Főleg azokat ide értve, amelyek ember által készítettek és nem természetes hulladékok.

Az újrahasznosítás célja, hogy a Föld, különböző erőforrásait kíméljük, illetve azokkal okosan gazdálkodjunk, valamint az is, hogy a természetbe kikerülő hulladék mennyiségét drasztikusan csökkentsük. A szombati szelektív hulladékgyűjtő napon három helyszínen adta le a kézdiszéki lakosság a 130 kg műanyagot, 300 kg üveget, 240 kg papírt, 131 liter étolajt, 5 kg szárazelemet és a 900 kg elektromos hulladékot.
A papír kilójáért 10 banit, a műanyag kilójáért 50 banit és az elektromos hulladék kilójáért 30 banit fizettek, mely értéket a szemétszállító vállalat a következő számlából fog levonni. Ne feledjék a legjobb hulladék a „nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.
Forrás .erdély.ma