Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Ifjúsági közösségek létrejöttét...

Ifjúsági közösségek létrejöttét támogatja az EMMI

Csaknem 16 millió forintos pályázati forrást fordít a kormány a jövőben az ifjúsági közösségek megerősítésére – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az Ifjúsági Szakértői Egyeztető Fórum ülésén, kedden, Budapesten.

Schanda Tamás kiemelte: a Gyermek és Ifjúsági Alap által kiírt pályázat célja a fiatalabb korosztály részére és egyben aktív részvételével, legalább havi rendszerességgel megvalósuló értékközpontú és értékteremtő programsorozatok támogatása. Ezek ugyanis hozzájárulnak a gyermek- és ifjúsági közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez és egyben elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét. Mint fogalmazott: az ifjúságpolitika kiemelt célja a fiatalok közösségeinek létrehozása és egyben megerősítése.

A pályázatra a civilek mellett pályázhatnak egyházi, határon innen és túli szervezetek egyaránt.

A pályázat a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján érhető el: http://www.ncsszi.hu/hirek/105/news

Az Ifjúsági Szakértői Egyeztető Fórum 2013. március 20-án alakult meg, leginkább az ifjúsági ügyek társadalmi konzultációjának elősegítése érdekében. Testületébe meghívást kapott minden olyan ágazat, és szakterület, amely valamilyen módon összefüggésbe hozható az ifjúságpolitikai intézkedésekkel. Az ISZEF munkacsoportjaiban végzett munkát példaértékűnek tekintik a kormányzati szférában, a civil szférában, sőt az Európai Unióban is.

(Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

forrás: kormany.hu