Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Kirándulás Kiskunfélegyházára

Kirándulás Kiskunfélegyházára

A Fenntartható életmódot népszerűsítő ECO-SCHOOL HUSRB/1602/32/0213 pályázat keretén belül az Ökobecse Polgári Egyesület 2 pályázatot hirdetett meg. Fenntartható változások az otthonodban és Forgass filmet bármivel című pályázatokra 20-20 kitűnő alkotás érkezett.

„Sajnos nem tudtunk minden alkotót megjutalmazni, ezért egy kirándulást szerveztünk a résztvevőknek.” – hallottuk a zsűri elnökétől, Kis Zoltántól. – „A legtöbb munkát az adai Cseh Károly Általános Iskolából, a kishegyesi Ady Endre Kisérleti Általános Iskolából és az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolából kaptuk, így az utasok zömét is ezen iskolák pályázói alkották.” A kirándulás április 12-ére volt megszervezve. A reggeli órákban indult el a csoport és Kiskunfélegyházára érkezve megebédeltek, majd megtekintették a város nevezetességeit. Többek között a gyönyörű városháza épületét, Hattyúházat, Szent István templomot. A magyar költészet napja alkalmából a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai verseket szavaltak iskolájuk névadójának szobra előtt, ami Kiskunfélegyháza központjában volt. A kirándulók nagyon sok helyen lefényképezkedtek. Főként a város szülötte Móra Ferenc ülőszobra volt a legnépszerűbb a diákok körében. A sikeres városnézésért köszönet a Tourinform Irodának.

A városnézés után a kirándulók a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai tagintézményének vendégei voltak. Iskolai rendezvény keretein belül megtekintették a kiállítást, kézműveskedtek és jót szórakoztak Gulyás László vándormuzsikus műsorán. A diákok kitűnően meg voltak vendégelve. Hazafelé egy bevásárlóközpontba is betértek és az esti órákban érkeztek haza. Az élménydús kirándulás jól kifárasztotta a kisdiákokat.

Fotókat Fleisz Angéla készítette