Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Közösségi együttműködés a...

Közösségi együttműködés a Kárpát – medencében

A „Nyílt lapokkal” 2.0 projekt résztvevőivel együttműködve a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Civil Információs Centrum a Megyeházán, határon átívelő magyar – magyar civil partnerségi délelőttöt szervezett. Az eseményen pécsváradi, nagybányai, csíkszeredai és nyíregyházi ifjúsági szervezetek vezetői és önkéntesei vettek részt.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Seszták Oszkár a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Önkormányzat elnöke, aki határ menti fejlesztések világáról és az eddigi eredményekről tájékoztatta a fiatalokat. Kiemelte Szabolcs – Szatmár – Bereg megye és Szatmár megye, valamint Kárpátalja megye közötti együttműködést, különösen is a műemlékvédelem területén való együttműködést, továbbá a Beszterce - Naszód megyével való testvérmegyei kapcsolatot, melynek eredménye ma már egy református szórványkollégium léte Besztercén, de megemlítette a Hargita megyével való kapcsolatot is és jelezte pont most zajlik Szent László emlékek útja mentén egy közös ötlet kidolgozása.

Az eseményen Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott tájékoztatta a fiatalokat arról, hogy az egyszerűsített honosítás ügyében a megye országos viszonylatban is élen jár, és személyes élményként felidézte azokat a felemelő pillanatokat, melyek egy – egy eskütételen érik. Beszámolt az államigazgatás átalakításáról és az önkormányzati rendszer megújulásáról is a fiataloknak. Arra buzdította őket éljenek a lehetőséggel, hogy egy Európába születtek, ahol már leomlott a vasfüggöny.

Kiss András a Civil Információs Centrum munkájáról tájékoztatta vendégeinket és kiemelte a határ menti civil együttműködések generálása terén végzett munkájukat, kiemelte ma a megye területén több mint 30 együttműködési civil projekt valósul meg.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?