Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Magyar Ifjúsági Konferencia 34....

Magyar Ifjúsági Konferencia 34. ülése Párkányban

 

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) 34. ülését Párkányban tartotta 2018. június 1 és 3 között. A MIK a magyarországi és a határon túli magyar ifjúsági szervezetek fóruma, amelyben megvitathatják terveiket, közös elképzeléseiket és jövőbeli együttműködésüket. 

A mozgó konferencia házigazdája ezúttal Felvidék volt. A konferencián felszólalt Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, valamint Hajnal Virág, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője. Menyhárt Józsefnek, a Magyar Közösség Pártja elnökének köszöntőjét Környi Zoltán, az MKP Párkányi Helyi Szervezetének elnökségi tagja tolmácsolta, majd Szabó Jenő, Párkány város polgármestere üdvözölte az egybegyűlteket. Minden régió tevékenységét bemutató videó került bemutatásra, majd előadást hallhattunk a GDPR rendeletről. A délután folyamán négy szekcióbeszélgetésre került sor a következő témákban: vállalkozásfejlesztés, E-sport, digitalizáció és duális képzés. Szintén a délután folyamán került sor a tisztújításra. Szórád Gábor négy évig töltötte be az elnöki tisztséget. Köszönjük az előző elnökségnek a munkáját. A szavazás eredményeként a MIK új elnökének Veres Mártont a HÖOK képviselőjét választották. Alelnöknek Bognár Ádámot a felvidéki Diákhálózatból és Fancsali Barnát az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanácsból választották a résztvevők.

A vajdasági régiót a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma, a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ és a Vajdasági Ifjúsági Fórum képviselte. A Magyar Ifjúsági Konferenciához a vajdasági régióból újra tagosodott a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség és a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ. A következő őszi konferencia Magyarországon kerül megrendezésre.

 

                                                                     

Farkas Zsuzsanna cserkésztiszt

                                                                                                Vajdasági Magyar Cserkészszövetség alelnök