Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Megnyílt Budapest első Közösségi...

Megnyílt Budapest első Közösségi Adományozó Pontja, az Ajándékdoboz

2015. június 7-től Ajándékdoboz néven megnyílt Budapest első Közösségi Adományozó Pontja a Mészáros utca 56.-nál, az óvoda mellett, ahová bárki elhozhatja megunt, de mások számára még használható holmijait.

Az Ajándékdoboz egy független magánkezdeményezés, amit Pados Balázs indított el. A vállalkozó svédországi utazása során látott több köztéren, őrzés nélkül álló adománygyűjtő fabódét. Később, mikor a GEO Magazinban olvasott egy hasonló megoldásról, elhatározta, hogy „kísérleti jelleggel” megvalósítja Magyarországon az ötletet.  
 
A júniusban megnyílt Közösségi Adományozó Pontba bárki elhozhatja megunt, de mások számára még használható holmijait – ruhákat, cipőket, játékokat, könyveket, vagy más használati tárgyakat. Az itt összegyűlt „ajándékok” közül aztán bárki bármit elvihet, amire szüksége van. 
 
Az Ajándékdoboz a bizalom jegyében működik. Zárak, biztonsági őrök és térfigyelő kamerák nélkül hozzáférhető minden adomány. A kezdeményezés célja, hogy kellemes, átélhető, személyes és emberi körülményeket biztosítson az adományozáshoz, mind az adakozók, mind a rászorulók számára. A közvetítő intézmények kiiktatásával eltűnik a távolság „adományozó" és „kedvezményezett" között. Csak az a kérdés: „hozol" vagy „viszel"?

 

Forrás: www.pestiest.hu