Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Minden tétel elkelt a Civil Liciten

Minden tétel elkelt a Civil Liciten

Minden szolgáltatás gazdára talált a 7. Civil Licit fenntarthatósági aukción, mely így az eddigi évek legsikeresebb árverése lett. Közel három millió forint összértékben keltek el a civil szervezetek által felkínált szolgáltatások, melyekre nagy- és közepes vállalatok licitáltak november 12-én a KIOSK-ban.

Nagy licitcsatákat és óriási izgalmakat hozott a 7. Civil Licit fenntarthatósági árverés, melyen civil szervezetek kínálták fel a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartó üzleti szolgáltatásaikat vállalatok, közintézmények számára. A különleges árverésen az idei évben 12 szolgáltatás került kalapács alá, melyek közül mind gazdára is talált az eseményen. „Az eddigi legsikeresebb aukció volt az idei, hiszen több olyan tétel volt, melynek kikiáltási ára a licit során megduplázódott” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „Az aukción tapintható volt a vállalati igény a civil szervezetek üzleti szolgáltatásaira, hiszen több programért óriási licitharc alakult ki a vállalati vezetők között. Úgy látjuk, hogy évről évre egyre erőteljesebb a két szektor közös gondolkodásra és tettekre való igénye, mely a Civil Licit legfőbb missziója” – tette hozzá a szóvivő.

„A civil szervezetek Magyarországon, de más közép- és dél-kelet európai országban is sokkal több kihívással néznek szembe, mint valaha” – mondta el Franz Karl Prueller, az ERSTE Alapítvány felügyelőbizottsági tagja. „S noha egyre több együttműködés jön létre a civil és vállalati szektor között, még mindig igen hosszú út áll előttünk ahhoz, hogy megfelelő támogatás mellett a civil szektor további szociális és kulturális fejlődést tudjon elérni. Különösen fontos megalapozni társadalmunkban a szektorok közötti kommunikációt és bizalmat. Ez az egyik oka annak, hogy az ERSTE Alapítvány a Civil Licitet támogatja, mely a mai alkalomból is látszott, hogy egy kiváló kezdeményezés a civil szervezetek számára, hogy bemutassák értékteremtő szolgáltatásaikat. Reméljük, hogy a mai napon a civilek és vállalatok egymásra találása egy hosszú távú együttműködés alapja lesz” – értékelt Franz Karl Prueller.

Az árverés egyik legsikeresebb és legnagyobb licitcsatát kivívó szolgáltatása az Autonómia Alapítvány által felkínált projekt volt, mely egy mélyszegénységben élő roma család otthonának felújításához kapcsolódóan kínált eladásra egy önkéntes programot. A tétel ára a licit során megnégyszereződött. Ugyancsak sikert aratott a Special Pécs Fogyatékosokért Alapítvány „Karrier másképp” elnevezésű érzékenyítő programja, a kikiáltási árak kétszeresén kelt el a Salva Vita Alapítvány különleges vacsorára invitáló, sérült emberek befogadására érzékenyítő programja; az Igazgyöngy Alapítvány „Környezettudatosság és megélhetés” címet viselő roma integrációt elősegítő önkéntes projektje, vagy a Messzelátó Egyesület „Öko ebédszünet” című szemléletformáló foglalkozása.

„Egy jól működő társadalom az együttműködésen alapul” – mondta el beszédjében Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, a program védnöke. „A kormányzati szervek, a piaci szféra szereplői, a civilek, az önkormányzatok együttműködése új értékeket teremthet. A civil társadalom és az üzleti szféra találkozásából mindkét oldal meríthet, ha egymást megismerik sokat tanulhatnak, sokat segíthetnek egymásnak és ebből a közös munkából az egész társadalom profitálhat” – fűzte hozzá a miniszteri biztos

„A civil szervezeteket missziójuk teszi felbecsülhetetlenné” – mondta el a licitet megnyitó beszédjében Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára, a Civil Licit fővédnöke. A helyettes államtitkár kiemelte: „a civil szervezeteknek komoly küldetésük van, mérhetetlenül nagy szerepet vállalnak igen komoly társadalmi problémák kezelésében. Magyarország kormánya kiemelt figyelmet szentel minden olyan kezdeményezésnek, amely a gazdasági élet szereplői, a civil szervezetek és a kormányzati szféra közötti párbeszédet és együttműködést segíti, a meglevő társadalmi problémák megoldásának érdekében”.

A 7. Civil Licit aukción közel három millió forint értékű üzlet született. Sikeresen licitáltak az esemény során: az E.ON Hungária Zrt., a Gelbert Eco Print Kft., a BP Business Service Center, az Event and More Rendezvényügynökség, a Szerencsejáték Zrt., a Telenor Magyarország Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., az SRE Panorama Offices Kft., a BASF Hungária Kft. és a Nextent Informatika Zrt.

Forrás: hrportal.hu