Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Nyílt levél Pásztor István úrnak,...

Nyílt levél Pásztor István úrnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

 

Valljuk: az ember a cselekedetei alapján ítéltetik, s a stílus: maga az ember.

 

A május 7.-én, Budapesten, a Parlament előtt Önt ért minősíthetetlen támadás miatt lelkiismeretükkel az azt elkövetőknek, a segítséget nem nyújtó szemlélőknek, s az Ön védelmében be nem avatkozóknak kell elszámolniuk.  Tettükért, azok következményeiért pedig vállalniuk kell a felelősséget akár hivatalos-, vagy közszereplői, akár magánemberi minőségükben.

 

Mi, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító-szóvivői teljes mértékben elítéljük a történteket.

 

Valljuk: az Ön politikai tetteit a délvidéki magyar nemzetiségű szavazók jogosultak minősíteni, s ezt a minősítést nekünk, anyaországi magyaroknak tiszteletben kell tartanunk. Azt pedig tudjuk, hogy Magyarországon az Ön személyét a CÖF hívó szavára március 29.-én összegyűlt Békement résztvevőinek forró köszöntése, s az Ön irányába ott megnyilvánuló szeretet övezi továbbra is.

 

Az emberiség története során sajnos számtalanszor bebizonyosodott, hogy a különböző érdekek, vélt vagy valós sérelmek miatt felajzott érzelmek, indulatok miatt fellépő gyűlölet, hisztérikus, magamutogató uszítás, s az emberi tudatlanságból, és tökéletlenségből is származható befolyásolhatóság elegye megbocsáthatatlan tragédiákhoz vezetett. Krisztus szavai a keresztfán örökérvényűek: „Bocsáss meg nekik uram, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek.”

 

Tudjuk, a május 7.-én közös hazánkban Önnel történtek maradandó sebet okoztak nem csupán az Ön, de a nemzet újraegyesítését, a magyar-magyar megbékélést, az egymással szemben minden körülmények között értelmes emberi szót váltani kívánók többmilliós táborát alkotó nemzettársaink lelkében is.

 

Kérjük ezért, hogy levelünket az Önnel való teljes együttérzés, az emberi méltóság melletti kiállás, a méltatlan, megalázó emberi viselkedés teljes elítélése s az attól való elhatárolódás jegyében fogadja.

 

Budapest 2014. május 8.

 

Üdvözlettel a CÖF alapító-szóviői:

 

Dr Bencze Izabella                    Dr Csizmadia László                             Dr Fricz Tamás