Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Ők tényleg ingyen megcsinálják más...

Ők tényleg ingyen megcsinálják más helyett

Takarítanak, fát hasogatnak, füvet is nyírnak a jólelkű, erős kezű fiatalok Pécsett.

Szedtek már gyümölcsöt, hordtak építési törmeléket, takarítottak lakást, hasogattak fát, sőt, parkolót is segítettek kialakítani. És mint a mesében: teljesen ingyen. A borúlátók szerint mindezt azért, hogy kihasználják a naiv áldozatokat, bejussanak a lakásukba, és ellopják az értékeiket. Pedig épp az ellenkezőjéről van szó: ezek a fiatalok nem elvisznek, hanem adnak. Méghozzá egy nagyon fontosat: dolgos kezeket oda, ahol nagyon elkél a segítség.

Csillag Gergely, Győrfi Márton, Horváth Attila, Kápolnai Szabolcs és Márton Krisztián áprilisban állt össze egy csapattá, hogy felajánlja segítségét azoknak, akik egyedül nem boldogulnak egy-egy munkával. A lelkes, 19 éves fiúkat azóta számtalan helyre hívták, szinte nincs nap, hogy valahol ne vetnék be magukat.

– Nekünk buli a munka, hiszen jó a társaság! – magyarázzák. – Napi egy-két órát vállalunk, így pihenésre is jut idő. Mindegy, ki hív és hova, mindenkinek szívesen segítünk, hiszen azt szeretnénk, ha az emberek újra érezhetnék, hogy vannak még önzetlen emberek. De persze az sem utolsó szempont, hogy ezzel azt is bizonyíthatjuk, hogy munka mindig van valahol, csak keresni kell.

Ami azt illeti, a fiúknak erre már nincs szükségük, hiszen az emberek (és velük együtt a feladatok) megtalálják őket. Fiatalok, idősek, egyedülállók és családosok. Mindazok, akik egyedül nem birkóznak meg egy munkával, akiknek a rokonai távol élnek, vagy akik szeretnének örömet szerezni valakinek, de egyedül nem tudják megoldani, amit elterveztek.

A „Megcsináljuk helyetted, Pécs” hamarosan egyesületté alakul, de már most fogad lelkes önkénteseket. A fiúk fent vannak a Facebookon, de a megcsinaljukpecs@gmail.come-mail címen is elérhetőek.

Forrás: www.bama.hu


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?