Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Őrsvezetőképző előhétvége

Őrsvezetőképző előhétvége

 

Május második hétvégéjén zárult az Őrsvezető képzés harmadik elő hétvégéje, amely alatt a jelölteknek lehetőségük nyílt részt venni a Tábor kapu próbán és a Kulcspróbán.

Pénteken késő délután gyülekeztünk a zöldfási Lelkigyakorlatos Ház udvarában. A regisztrációt, eligazítást, vacsorát és a zászlószertartást követően a jelöltek részt vettek az újonc és első próbán, amely a takarodóig elnyúlt. Az este során több témakörben próbára lettek téve a fiatalok, illetve lehetőségük nyílt rutint nyerni a sátorállításban, és megismerkedtek a bringás cserkészettel Nagy Gábor közbenjárásával. Több videó is levetítésre került a vízi cserkészet táborairól, élményeiről.

Szombaton a zentai származású gondnok házaspár által készített reggelit követően műhelyeket tartottak a kiképzők, amelyekkel kiegészítettük a tudást, és pótoltuk a hiányosságokat. A harangszót követően elfogyasztottuk a húslevest és sajttal megszórt milánói ebédet, amelyet a délutáni képzések követtek. Ezen képzések zömét a kiképzők tartották. Késő délután a kápolnában a törzs átadta a kulcs próbát jelző kulcs jelvényt annak a 9 zöld kendősnek, akik sikeresen helytálltak.

A hétvégén jelöltként sikeresen helytállt Földi Petra (11.sz. Nepomuki Szent János cs.cs., Horgos), és Balogh Hunor (52.sz.Kosztolányi Dezső cs.cs, Szabadka). Gratulálunk, és sikeres táborozást kívánunk!

A jelöltek mellett bőven akadtak segítők is szövetségünkből. Köszönjük Fehér Lillának (30.sz. Damjanich János cs.cs, Martonos), Anitics Szuzinak, Romoda Zsókának (16.sz. Szilágyi Erzsébet cs.cs., Csantavér) és Pintér Attilának (52.sz.Kosztolányi Dezső cs.cs) a hétvégén nyújtott segítséget. Összesen 64 résztvevő volt a hévégén, ebből 9-en teljesítették a Kulcspróbát, 28-an a Tábor kapu próbát. 20 segítő volt, és 15 kiképző. Kiképzőként részt vett Farkas Zsóka, akinek a mobiltelefonnal készült képeit tekinthetik meg a mappában.

 

A cikket írta:

Farkas Zsóka regös segédtiszt

52.sz. Kosztolányi Dezső cserkészcsapat, Szabadka