Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Pécsi kalandozások

Pécsi kalandozások

Vajdasági cserkészek látogatása Pécsen

2016. október 15-16-án a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség csantavéri, kispiaci, szabadkai, temerini és tornyosi csoportjának tagjai érkeztek két napra Pécsre, a Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közös szervezésében. A 40 résztvevő - zömében felső tagozatos diák - fele részben az 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat tagjaiból verbuválódott.

A program megvalósulásának alapja a Vajdasági Magyar Cserkésszövetség és a Kosztolányi Dezső Céltársulás közötti együttműködés volt, mely 2016 februárjában indult útjára.

A mostani program során a Zsolnay Negyedet (Planetárium, Fizika Laboratórium, Porcelán Kiállítás, Cukormanufaktúra), valamint a város nevezetességeit (Barbakán, Pécsi Székesegyház, Dzsámi, Ókeresztény Sírkamrák, Széchenyi tér, Pécsi Magyar Nemzeti Színház, Király utca) volt alkalmuk megtekinteni.

Itt tartózkodásuk idején a csoportot a ZSÖK részéről Horváth Gyula, a Céltársulás részéről Barkóczi Csaba, Kovács Bálint, Mateescu Gabriel és Somogyi Bálint koordinálták.

(Fotó: Kovács Bálint és Mateescu Gabriel)

 

 

További képek: https://www.facebook.com/897665643650376/photos/?tab=album&album_id=1120374524712819