Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Segédtisztképzés a Magyar...

Segédtisztképzés a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma égisze alatt

5. sz MCSSZF STVK záróképzés/utóhétvége

Ismét lezárult egy segédtiszt vezetőképző, amely immáron az ötödik, melyet a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma szervezett.

A képzés utóhétvégéjének az erdélyi Magyarlapád adott otthont 2017. január 12-14. között. A hétvégén jelen volt 8 törzstag és 18 friss segédtiszt a Kárpát-medence több országából, hogy lezárják a vezetőképzőt, és folytassák munkájukat szövetségeikben. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetségből Pásztor Gábor vett részt a képzésen.

A záró hétvége célja az volt, hogy elmélyítse a képzés alatt megszerzett tudást, és az összegyűlt cserkészek barátságát. E mellett a segédtiszteknek lehetőségük nyílt arra, hogy bemutassák társaiknak és a törzsnek az elmúlt fél évi munkájukat szövetségeikben, csapatukban. A beszámolókból megtudhattuk, hogy cserkészeink fáradtságot nem ismerve segítik egymást és szövetségeik jó működését azzal, hogy feladatot vállalnak, gyerekeket toboroznak, illetve rendezvényeket, érdekes programokat szerveznek. Ugyanakkor megtudhattuk azt is, hogy cserkészeink problémamegoldás terén is jeleskedtek, és a munkájuk során felmerülő problémákat gyorsan, gördülékenyen oldották meg.

A munka mellett teret kapott a szabadidő izgalmas eltöltése, és a játék is, ugyanis a házigazdák városnéző versennyel lepték meg a jelenlevő őrsöket. Ennek segítségével a segédtisztek bizonyíthatták a talpraesettségüket, az őrsi összetartást, és megismerhették Magyarlapád szépségeit. A felfedező túra három órát vett igénybe, amely érdekes és tanulságos volt mindenki számára.

A hétvége hangulata az időjárással ellentétben jó volt. A jelenlevők felidézhették a tábori vicces, félelmetes, izgalmas vagy épp megható élményeiket, újra összeálltak az őrsök, és a tábor szelleme ismét visszatért közénk erre a pár napra új erőt, motivációt adva a folytatáshoz.

Sok sikert kívánunk az újonnan végzetteknek és köszönjük a szives vendéglátást a magyarlapádi református egyháznak.