Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > SocioAgro projekt- Készség és...

SocioAgro projekt- Készség és kompetenciafejlesztő képzés

Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében valósul meg a SocioAgro projekt is. A SocioAgro - Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés - küzdelem a tartós munkanélküliség ellen projekt részeként került megrendezésre az első mezőgazdasági képzés Drea településén. A projektben a szegedi KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. és a hajdújárási székhelyű Poverello Alapítvány a partnerszervezetek és számos programot, képzést valósítanak meg az elkövetkező két évben.

A projekt keretében most hétvégén 2018.12.8-9. valósult meg a második készség és kompetenciafejesztő képzés Dreán. Az izgalmas kétnapos képzésen 16 fő vett részt. A képzés témája a konfliktuskezelés és ahhoz kapcsolódó konfliktuskezelési technikák voltak. A képzésen különböző módszertani és személyiségfejlesztési játékokat, problémamegoldási technikákkal kerültek közelebb a témához a résztvevők. A gyakorlati képzés célja a hatékony együttműködés erősítése volt a közösségben. Nyár óta a lurkóház szomszédságában megépült fóliasátorban 5 személy dolgozik, akik a készség és kompetenciafejesztő valamint a szakmai képzéseken is részt vesznek. Az első konyhakerti növény termesztése és szedése is már lezajlott, amely nagyon sikeres volt. A projekt két fő pillére az oktatás és a közösség. A képzés alkalmával mindkettőt sikerült gyarapítani. A közös munka és a képzések erősítik a közösség összekovácsolódását, az eredményes termesztés sikerélménye pedig a közösség egészét viszi előre.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség. A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Katház Közhasznú Nonprofit Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.