Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Útjára indult a Tour de Délvidék

Útjára indult a Tour de Délvidék

Idén mintegy 60 résztvevő kerekezik Szlovénia területén.

A 17. alkalommal megszervezett túrán Vajdaság számos pontjáról és Magyarországról érkezők is részt vesznek.

Csütörtökön a késő délutáni órákban már nagy volt a sürgés-forgás a zentai Ci-Fi Civil Központ előtt. A vállalkozó kedvű túrázók a kerékpárjaikat készítették elő a hosszú útra. A kerékpározók többsége nem először vesz részt a túrán. Gyömbér Zsolt 2015-ben is együtt tekert a csapattal. Gyömbér Zsolt, résztvevő, Tour de Délvidék: „Igazából elvárásaim nincsenek, de legalább azt várom, mint ami legutóbb is volt. Ez szerintem kicsit könnyebb túra lesz. Más vidék, más emberek, más közeg. De csak jót várok tőle.”

A résztvevők között szép számmal akadtak olyanok is, akik először vállalkoztak a hosszú út végigkerekezésére. Csík Gyula, résztvevő, Tour de Délvidék: „Eddig már voltunk motoros túrán és autós túrán is. Biciklitúrán még nem voltunk. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség kezdőknek és haladóknak egyaránt, hogy kipróbálják ezt.”

A kerékpározók a túra alkalmával a Szlovénia területén található első világháborús emlékhelyeket is megtekintik, valamint a szlovén tengerpartot is meglátogatják. Zsoldos Ferenc, főszervező, Tour de Délvidék: „Valójában Szlovénia legszebb természeti szépségeit nézzük meg. A Triglavi Természetvédelmi Parkot, a Bohinji-tavat és a Bledi-tavat. Végigmegyünk a folyók mentén is. Lesz egy nagyon nagy emelkedő is, a Vršič-hágó, azon át kell mennünk. Utána a Soča, illetve az Isonzo folyó völgyében megyünk végig. Az már történelmi terület is.”

A csaknem 400 kilométeres utat a túrázók várhatóan nyolc nap alatt teljesítik.

 

Forrás: PannonRTV