Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Vajdasági civilek látogatása...

Vajdasági civilek látogatása Székesaranyágon

 

A Szórvány Alapítvány és a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége Civil pikniket szervezett Székesaranyágon a Kaszoja (Casoaia) üdülőközpontban. Arad megye eldugott, gyönyörű szegletében Temes megyei, vajdasági és magyarországi civil szervezetek találkoztak. Vajdaságból a következő szervezetek képviselői vettek részt: a királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Házi Tanítói Szolgálat, Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület, Vajdasági Magyar Civil Szövetség, Európai Uniós Pályázatírók Szakértőinek Vajdasági szövetsége, Kertek NGO, Éld az életed! Egyesület, Ci-Fi Civil Központ, Népi Technika, Gyermekbarátok Szervezete, Rozetta Kézműves Társaság. A találkozó fő célja volt a személyes kapcsolatépítés a három régió civil szervezetei között, amely a későbbiekben elősegíti az együttműködést.

Első nap a temesvári Losonczy István Baranta csapat hagyományos magyar harcművészeti bemutatóját tekintették meg a résztvevők és kipróbálhatták az íjászkodást. Ismerkedés, majd csapatépítés következett Bozzai Lilla vezetésével. Este közös szalonnasütésen vettek részt.

Másnap Dr. Bodó Barna vitaindítója után az értékmegőrzés, a honismeret, az iskola és a civil szervezetek kapcsolata, a civil szervezetek szerepe az értékmegőrzésben témákat vitatták meg a résztvevők.  Számos hasznos ötlet, tapasztalat hangzott el, amit a jelenlevők a további tevékenységük során hasznosíthatnak. E két tartalmas nap után feltöltődve, új ismeretekkel gazdagodva tértek haza a civilek.