Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Vajdasági cserkészek Kárpátalján

Vajdasági cserkészek Kárpátalján

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség 2 őrsvezetőjelöltje, 2 őrsvezetője és kettő vezetője vett részt Karácsfalván a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség őrsvezetőképző előhétvégéjén. A képzés április 26 és 28 között került megszervezésre a karácsfalvi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban. A líceum két képzésnek a segédőrsvezetőképzésnek és az őrsvezetőképzésnek adott otthont. A segédőrsvezetőképzést vezető cserkészek Erdélyből a Romániai Magyar Cserkészszövetségtől érkeztek.

Az őrsvezetőképzés előhétvégén 19 őrsvezetőjelölt, 6 őrsvezető és 7 vezető vett részt.

A képzés keretében módszertan, munkatervkészítés és a vezetői teendőkkel kapcsolatos előadásokon vettek részt a jelöltek. A képzés folytatása és csúcsa a nyári tábor lesz, ahol számos új elméleti és gyakorlati ismerettel gyarapodik majd a jelöltek tudástára.

Néhány élménybeszámoló a hétvége résztvevőitől:

Mindig jó, más cserkészszövetségek cserkészeivel közös programon részt venni. Ugyanazt csináljuk, hasonló értékrend szerint működünk, mégis mindig tudunk tanulni egymástól. Ez az elmúlt hétvégén is így volt amikor az őrsvezetőképzés hivatástisztázó és felkészítő hétvégéjén vettünk részt. A hétvége és ezzel együtt az őrsvezető képzés nagyon fontos, hiszen a cserkészekkel a legközvetlenebbül foglalkozó vezetőket készítünk fel a vezetésre.-Pásztor Gábor segédtiszt, Vezetőképző vezetőtiszt, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

Mind a két fél számára hasznos egy ilyen együttmüködő kapcsolat. Egy másik szövetség müködésébe a betekintés izgalmas, mely által új meglátásokkal, módszerekkel gyarapodunk. Ezeket átvéve és beépítve a saját szövetségünket is erősíteni tudjuk. – Elek Krisztina segédtiszt, 4.sz. Bendász István cserkészcsapat, (Mezőgecse, Kárpátalja), cserkészvezető

Egy kis betekintést kaptunk a nyári táborba. Megtudhattuk, hogy különböző nehézségekkel kell majd szembe néznünk amikor egy őrsöt kell vezetnünk, de megéri. Nagyon érdekes volt a kárpátaljai cserkészekkel lenni, megismerhettem néhány szokásukat és igazán jóba lettem velük.- Kanyó Natália, kishegyesi újraalakuló cserkészcsapat tagja, őrsvezetőjelölt (Kishegyes)

Számomra ez az előhétvége nagyon örömdús volt. Nagyon jó volt a közösség sok új barátot szereztem akikkel nagyon sokat nevettem is. Most úgy érzem, hogy majd a táborba is lesz mit beszélnem az kárpátaljai társaimmal ami történt azóta. Összeségébe nagyon tetszett és már nagyon várom a tábort.- Huszka Kornél, 52.sz. Kosztolányi Dezső cserkészcsapat tagja, őrsvezetőjelölt (Szabadka)

Nagyon jó volt a vezetők azon tagjaival együtt dolgozni, akiket előzőleg nem ismertem. Elöszőr is jobban megismertük egymást, másodszor pedig mamitársak egymástól nagyon sok új játékot tanultunk. Örülök, hogy ilyen pozitivan tudtuk eltölteni együtt ezt a hétvégét.- Replik Dóra őrsvezető, 4.sz. Bendász István cserkészcsapat (Beregszász, Kárpátalja)

A hétvége számomra hatalmas fejlődést jelentett. Úgy érzem, hogy szuper dolgoknak vagyunk részesei, ami főképp a jó társaságnak köszönhető. Igyekesztem minél aktívabban kivenni a részem a teendőkből, ami többé-kevésbé sikerült is. Annak különösen örültem, hogy Vajdaságból is jöttek, mivel ezáltal új barátokra, tapasztalatokra tehettünk szert mi, őrsvezetők és az őrsvezetőjelöltek is. – Popovics Emese őrsvezető, 1.sz. Zrínyi Ilona cserkészcsapat (Munkács, Kárpátalja)

Örültem, hogy a vajdasági őrsvezetőkkel, kiképzőkkel sikerült megtalálni az összhangot, könnyen együtt tudtunk müködni már két nap ismeretség után is. Úgy érzem rengeteget fogunk egymástól tanulni, amit mindkét csapat tud majd hasznosítani saját cserkészközösségében. A hétvége benyomásai miatt alig várom a nyári tábort. Belovics Szandra őrsvezető, 4.sz. Bendász István cserkészcsapat, (Beregszász, Kárpátalja)