Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > Vajdasági díjazott a Szellemi...

Vajdasági díjazott a Szellemi Honvédők és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) ünnepi találkozóján

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és Civil Összefogás Fórum szervezésében 2018. november 30-án Budapesten a Gellért Szállóban átadták a Szellemi Honvédő Díjakat.

A rendezvényen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, dr. Csizmadia László CÖF-CÖKA-CET elnökének köszöntője, dr. Fricz Tamás politológus előadása mellet gazdag kulturális programot tekinthettek meg a résztvevők Győrffy Gergely hegedűművész, Hűvösvölgyi Ildikó és Mécs Károly Kossuth-díjas színművésznek előadásában.

Az ünnepségen Szellemi Honvédő Díjat vehetett át Szabó Anett, az Echo TV műsorvezetője, Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége elnöke, illetve a Kisebbségi Jogvédő Intézet képviselője.

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség felterjesztésére a CÖF-CÖKA Szellemi Honvédő Emléklapot adományozott dr. Gubás Jenő vajdasági orvosnak, a délvidéki magyar közélet jeles képviselőjének a közösségért kifejtett tevékenységéért. Az emléklapot a díjazott lánya, dr. Gubás Csilla vette át. A díj méltó elismerése Gubás Jenő életművének, amely egyben arra is rámutat, hogy a vajdasági magyar civil szervezetek és azok vezetőinek elhivatott tevékenysége egyik fontos eleme a közösségépítésnek.

A rendezvény védnöke Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.