Kezdőlap | Hirek > Kárpát-medence > VI. Kárpát-medencei családi nap az...

VI. Kárpát-medencei családi nap az országházban

Délvidékről közel 100 ember vehetett részt Budapesten a parlamentben megtartott Családi napon. Az utazás pénteken történt s még az nap délután élve a lehetőségekkel megtekintetük a Tropikáriumot.

Február 17-én volt az országházban a nagy nap, a VI. Kárpát-medencei családi nap a parlamentben, amit számunkra a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezett. Elnöke Pataki János, köszöntötte a Kárpát-medence minden részéből érkező családokat. A családszervezet vezetője elmondta, az ország házában immár hatodik éve látják vendégül a külhoni családokat. Ez annak a bizonyítéka, hogy a határon túli magyarság itthon van. Az egybegyűltekhez szólt még Potápi Árpád János a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Novák Katalin a család– és ifjúságügyért felelős államtitkár .

Rendezvény után megvendégeltek bennünket, Fekete Péter a Fővárosi Cirkusz igazgatója invitálására szervezetünk 55 ingyen jegyet biztositott, így minden gyermek be tudodtt jutni a cirkuszba, a szülők pedig csoportos kedvezménnyel kisérték őket. Vasárnap reggeli után hagytuk el a Hotel Berlin szállásunkat.
Köszönjük Magyar államnak az anyagi támogatást, a KCSSZ szervezőinek Unger Gyulának és Csúzdi Józsefnek erőfeszítő munkáját, hogy ez a hétvégénk ilyen nagyon jól sikerült. Feltöltődve vidáman érkeztünk haza.

 

Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége

 

Az eseménnyel kapcsolatos további hírek: http://felvidek.ma/2018/02/vi-karpat-medencei-csaladi-nap-a-kulhoni-magyar-csaladok-eveben/