Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > 4.sz. Szent Imre herceg cs.cs....

4.sz. Szent Imre herceg cs.cs. Csapattábor

- Mintatábor -

 

A muzslyai 4.sz.Szent Imre herceg cserkészcsapat nyári táborát 2018.aug.1-3.ig tartottuk meg a muzslyai réten található „Marika tanyán”. 2o18.aug.1-én elindultunk, hogy tábort verjünk a messzi tanyán. 22 gyermekkel és 4 felnőttel. Odaadó szülők segítségével, autóikkal megérkeztünk szúnyogok és darazsak lepte táborhelyre. Délmelegével beindult a tábor építés, ”lakosztályok”-sátrak felállítása. Még be sem fejeztük az építkezést, az égiek közbe szóltak, frissitő záporral üdített fel bennünket. Ez kétszer megtörtént a nap folyamán. Mikor kisütött a nap, megtörtént a tábor nyítás, zászló felvonás és a további program ismertetése, amely a népi páros játékokkal, körjátékokkal folytatódott a vacsoráig.
Második napot a tábori építmények készítésével folytattuk, majd a programon a méta ügyességi játék és a nagy séta volt. A nagyséta alkalmával meglátogatták Deonicán a keresztet, aminek történetét az őrsvezetők mesélték el. A kereszt körül játszottak a táborba való visszaindulásig.
Pihentetés képpen mindenki elkészitette a nyársnak való botot, hogy a vacsoráját a tűz fölött megsüsse. Nagyon nagy élmény volt a részükre, de sajnos az égiek újból megöntöztek bennünket. Ennek ellenére sikerült igazi tábortűzet rakni és a második napot lezárni.
A harmadik nap nagy pára volt és sok szúnyog társaságában bontottuk a tábort. Ennek ellenére jutott még idő kötélhúzásra , mesemondásra és éneklésre.

A tábor azért volt „MINTATÁBOR”, mert volt 2 vendég kiscserkészünk Erzsébetlakról és Udvarnokról 3 cserkész jelölt. Voltak cserkész szülők akik, szeretnének fogadalmat tenni a közeljövőben és munkájukkal segíteni csapatunkat.

Sokat köszönhetünk és köszönünk is a szülőknek és nagyszülőknek, hogy mindenben támogattak és segítettek bennünket.


Jó Munkát!
Szarvák Cecilia kcsst.- Táborparancsnok