Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > 56-os emléktáblát avattak Muzslyán

56-os emléktáblát avattak Muzslyán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulója alkalmából megemlékezést és emléktábla-avatást tartottak Muzslyán.

 

Az ünnepség az Emmausz fiúkollégiumban kezdődött, a Himnusz után egy rövid művelődési műsor következett, majd egyperces néma csenddel emlékeztek Kudlik Gáborra, a Nyitott Távlatok egykori elnökére, aki fél éve hunyt el.

Az egybegyűlteket köszöntötte Molnár Verona, a szabadkai Nyitott Távlatok elnöke, utána Pásztor István, a VMSZ elnöke mondta el üdvözlőbeszédét, majd Hallai Zoltán a helyi közösség tanácselnöke köszöntötte a jelenlevőket. A rendezvényen nem tudott jelen lenni dr. Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, akinek a levelét felolvasták az eseményen.

Palatinus Aranka helytörténész az 1956-os menekültek és a muzslyaiak kapcsolatáról értekezett, Hallai Zoltán, helybeli történész pedig a Jugoszláv csúcsvezetés szerepe az 1956-os magyarországi forradalomban címmel tartott előadást. A megemlékezésen még dr. Géczi József Alajos politológus is felelevenítette a szabadságharc eseményeit.

Annak emlékére, hogy a muzslyai polgárok tőlük telhetően próbáltak enyhíteni a menekült sorsban levő nemzettársaikon, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójára állítatott emléktáblát Balahó Zoltán, a budapesti Nagy Imre Társaság elnöke és dr. Géczi József Alajos, a szegedi Nagy Imre Társaság elnöke, politológus leplezte le.

Ez a negyedik emléktábla itt a Vajdaságban, amely az 1956-os szabadságharc emlékét őrzi ezen a tájon. Az egybegyűltek közül többen is koszorút helyeztek el az emléktáblánál.

 

Kónya-Kovács Otília


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?