Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > A FARSANGI SZOKÁSOK FELELEVENÍTÉSE

A FARSANGI SZOKÁSOK FELELEVENÍTÉSE

2014. február 23-án a Muzslyai Nők Klubjának tagjai farsangi találkozót szerveztek a Muzslai Petőfi Sándor MME épületében. Mint minden rendezvény alkalmával, most is kicsinek bizonyult az Otthon.

A  39 helybeli tagon kivül még 250 vendég érkezett: Torontálvásárhelyről a Pipacs Nőegylet és a Magyar Művelődési Művészeti Központ tagjai, Tordáról az Orgonavirág  kcs, Beodráról a HK Nőaktivája, Bánát Topolyáról a kcs, Bókáról a kcs, Tiszakálmánfalváról az Árvácska kcs, Temerinből az Első Helyi Közösség kézimunka csoportja, Erzsébetlakról a Nők Klubja, Lukácsfalváról, Magyarcsernyéről a kcs, Szentmihályról a Nyugdijasok tagjai,  a nagybecskereki Zsarko Zrenjanin nyugdijas csoportja, a muzslyai Nyugdijasok egyesületeinek tagjai, és a helyi civil szervezetek képviselői.

A farsang időszaka a táncmulatságok ideje, ezt bizonyitotta a jól sikerült találkozó, a tartalmas együttlét. Megkezdődött a jelmezbál, és a zeneszóra vigan léptek, perdültek, búcsuztatták a telet.

A talpalávalót Palatinus Ervin húzta.

 Az öttagú zsüri 23 különféle jelmezben öltözött, vigadozó közül választotta ki a dijazottakat.

- első dijazott : a seprőnyélen közlekedő boszorka,

- második: a kaszás halál, akinek a munkaideje non-stop,

- a harmadik dijon ketten osztoztak: a Sejk – olajmágnás, aki aktatáskájából bőven szorta a dollárokat, és

Csarli Csaplin

Az asztalok zsiroskenyér és finomabbnál – finomabb sütikben bővelkedtek. A vendégek ehettek kedvükre. Az italt, teát, kávét is kinálgatták. Eről a figyelmes tagok gondoskodtak. A tombola nyereményeket is ők biztositották.

Védnökök voltak: Ormay ékszerész, Muzslai Petőfi Sándor MME, Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesülete, MAKK, Muzslyaiak  Klubja, A Muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete, Rác Gyöngyi, és a Nők Klubjának minden tagja.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?