Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Az ébredő természetben a 47. sz. II....

Az ébredő természetben a 47. sz. II. János Pál Cserkészcsapat

A hatodik cserkésztörvény szerint a cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket. A cserkésztörvények szellemében a szentmihályi 47.sz. II. János Pál Pápa Cserkészcsapat az ébredő természetben tavaszi portyát tartott.

Március 23-án felnyergeltük vas paripáinkat és kibicikliztünk a Szentmihályt érintő Tisza vízére. Gyönyörű időben állomásokat állítottunk fel és bográcsban főztük a finom ebédünket.

A négy állomáson a nagy cserkészek várták azokat, akik elindultak a portyán. Volt mesemondó és eljátszó állomás, útjelzés kirakó és célba dobáló, kötélmászó és tűzrakó, tavaszi népdalok és rovásírás gyakorló állomás. Amikor végigjártuk az állomásokat következett a megérdemelt ebéd, ami bográcsos paprikás volt. Megerősödve játékokkal folyattuk az együttlétet.

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Petőfi Sándor program ösztöndíjasa Szabó Bernadette szintén részt vett és sok játékkal gazdagította a programot, nagyon örültünk, hogy eljött közénk, nagyon köszönjük neki. Délelőtt 10-kor kezdtük a portyát és 15 körül zártuk. Egy csodálatos napunk volt.