Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Befejeződött a faluünnep Muzslyán

Befejeződött a faluünnep Muzslyán

Véget ért a háromnapos búcsúi programsorozat Muzslyán. Az idén is gazdag volt a kínálat a különféle rendezvényekből. A civil szervezetek közül, amelyik csak tehette hozzájárult a búcsú kínálatához.

A sportrendezvényeket illetően, volt kézilabdatorna, ilyenkor minden évben találkoznak azok a néhai sportolók, akik egykor az első kapura-dobást éppen a Lehel Női Kézilabdaklubban tanulták, de a fiatal csapatok tagjai is megmérettettek. A labdarúgók se tétlenkedtek, a bajnoki mérkőzést ezúttal is a botosi Omladinac csapatával játszották, visszamenőleg három éve a sorsoláson ugyanazt a csapatot húzzák ki. A pionír csapatok a magyarittabéi társaikkal játszottak, az öregfiúk csapata pedig a csentai Banattal mérkőzött meg.

A Mária Neve templomban már hagyományossá vált a búcsúi, komolyzenei koncert, amelyen helybeli művészek mutatkoztak be. A fellépők között voltak a hegedűművészek, név szerint Rácz Robertó, Kenderesi Csaba, Kenderesi Róbert, Kenderesi Zoltán és Süveg Tibor, zongorán kísért Rontó Márta és Labancz Zoltán, valamint Demjén Ferenc Honfoglalás című dalának feldolgozását is hallhatta a közönség, énekelt Páger Szendi, Süveg Teodóra és Muhi Dániel. A komolyzenei koncertet követően a közönség a Domonkos egyházi énekkar hangversenyét élvezhette.

Különálló estet adtak a legfiatalabbakból álló Don Bosco énekkar és együttes tagjai, Mezei Szimóna vezetéséve. A csoport állandóan bővül, mindig újabb és újabb jó hangú gyerekek, fiatalok csatlakoznak az énekkarhoz, a létszám lassan az ötven felé közelít.

A hagyományos közös tárlat a Magyar Házban volt látható, ahol a MAKK, a Nők Klubja és vendégeik, a moholi Arany Kezek kézimunkacsoport tagjai állítottak ki, továbbá a Krasznica Vadászegyesület, valamint a Road Flyers Motoros Klub. Az idén Budapest, te csodás címmel egy fotósorozat keretében tehettek a látogatók egy virtuális sétát Budapesten. Bodócsi Ferenc, nagybecskereki születésű, de Budapesten élő fotós munkáinak egy töredéke került bemutatásra.

Nem maradt el a búcsú hivatalos megnyitója sem, a Muzslai Petőfi Sándor MME-ben, ahol minden évben egy tarka művelődési műsorral kedveskednek a Muzslyára látogatóknak. A helybeli műkedvelők mellett felléptek a vendégek a nagybecskereki Petőfiből, Erzsébetlakról, Szentmihályról, Pacsérról, Lukácsfalváról, Tordáról és Magyarcsernyéről.

A helyi közösség tanácsa díszülést tartott az ünnepség keretében, amelyre meghívták Nagybecskerek önkormányzat, valamint a környező települések képviselőit, továbbá Mindszent testvértelepülés küldöttségét.

A díszülésen Hallai Zoltán, tanácselnök beszámolt röviden az elmúlt egy év történéseiről, majd kiosztották a helyi közösség díjait is az arra érdemes polgárok részére, ezúttal 14 személy vehette át ezt az elismerést, mégpedig Gyömbér Mária, Đurić Erzsébet, Hadžajlić Margit, Kovács A. László, Kovács L. László, Lazarov Dragan, Tóth Mihály, Pócik Mária, Pósa Mihály, Sötét Erzsébet, Sziveri Anna, Táborosi Dániel, Takács József, Verebes Tibor és Visnyei János.

Az ünnepi ülésen elhangzott, hogy a búcsúi ünnepség után rögtön megkezdik a következő évi tervek kidolgozását, hiszen jövőre ünneplik Muzslya betelepítésének 125. évfordulóját.

 

Kónya-Kovács Otília


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?