Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Cserkész csapatvezetői találkozó...

Cserkész csapatvezetői találkozó Törökbecsén

 

Idén is mint minden évben megrendezésre került a Vajdasági Magyar Cserészszövetség hagyományos csapatvezetői találkozója. Idén Varga Norbi st. és Úri Szűcs Réka cst., csapatmentorok szervezték meg a találkozót szeptember 18.-20.-ig Törökbecsén . A rendezvény célja , hogy a Vajdaság szerte működő cserkészcsapatok vezetői megismerkedjenek egymással, a vezetőséggel, hogy a csapatok működése során felmerülő kérdéseket megvitassák és hogy egy kicsit kikapcsolódhassanak.

Péntek esti érkezésükkor szíves vendéglátásban részesültünk az Aracs Turizmus vendégházában, ahol egész hétvégén finom házias ételekben lehetett részünk. A pénteki vacsora után a helyi Tekeklubban próbára tehettünk célzási képességeinket, ki nagyobb ki kisebb sikerrel.

Szombaton délelőtt Úri Szűcs Réka nagyon tanulságos csapatépítő játékában egy időre építési vállalkozók lehettünk az ott szerzett tapasztalatokat kielemezve rájöttünk, hogy a megszerzett tudást milyen jól tudjuk hasznosítani csapataink működtetésében. A következő programot Magyar Daniel tartotta, amelyen egy cserkészpark szükségességéről folyt a diskurzus, alaposan körüljárva annak előnyeit, hátrányait. Bepillantást nyerhettünk, hogy milyen komplex dolog egy ilyen intézmény működtetése. Délután Tiszára szálltunk és Kokrehel Józsi vízi cserkésztiszt navigálásával leeveztünk Óbecséről Törökbecsére. A társaság nagy része megúszta szárazon, csak egy kenuba csobbant be a víz, de sikerült kimernünk. Este kicsit fáradtan, de jó hangulatban társasjátékoztunk.

Vasárnap reggel részt vettünk a Szent István Király római katolikus templom szentmiséjén, majd reggeli után előadás következett az Egységes Cserkész Tagnyilvántartó Rendszerről, majd a Szövetség 2020/2021-es naptárát, eseményeit, rendezvényei kerültek átbeszélésre.

A sportolástól ébredező izomlázzal, kissé fáradtan, de új élményekkel, ismeretségekkel, tudással felvértezve indultunk haza ki-ki a saját településére, hogy saját csapatainknál alkalmazzuk a frissen megszerzett tudást. Köszönet érte a szervezőknek. Isten fizesse meg nekik fáradozásaikat.

 

Leopold Imre

Alakuló kanizsai cserkészcsapat megbízott csapatparancsnoka