Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Édes nap volt Erzsébetlakon

Édes nap volt Erzsébetlakon

Vajdaság minden tájáról érkeztek vendégek Erzsébetlakra a tegnap délután megrendezett IX. Édes napra. A szervezők, a helybeli Nők Klubjának tagjai elégedettek voltak a részvétellel, hiszen összesen 18 csapat nevezett be, amelyek versenybe szálltak a legfinomabb, hagyományos süteményeikkel. A hivatalos megnyitóünnepségen Simon Annuska, a Nők Klubjának elnöke köszöntötte a jelenlevőket, az általános iskola diákjai pedig három nyelven, gazdag alkalmi műsort mutattak be a vendégeknek.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen többféle, régi kalácsot kellett értékelnie, a csoportok egy-egy tányérra legalább négy-ötfajta süteményt tettek. Emellett a női szervezetek vagy egyesületek képviselői standját is értékelték, amelyek a kalácsokon kívül őszi termésekkel, kézimunkák sokaságával voltak díszítve.

A zsűri döntése szerint a legszebb, rögtönzött kiállítást a muzslyai hagyományápolók mutatták be, a második díjat az écskai, a harmadikat pedig a bótosi asszonyok érdemelték ki. A sütemények versenyét értékelve a legfinomabb kalácsot a titeli Mirjana Avguštin sütötte, őt követte a második helyen a nagykikindai Smiljana Mraković, majd a harmadik helyre került Ksenija Grujić Bótosról.

A IX. Édes nap a művelődési otthonban estebéddel, közös társalgással zárult, ahol a helybeli Bel Ami zenekar szórakoztatta az egybegyűlteket.