Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Észak-közép bánáti civil...

Észak-közép bánáti civil találkozó

A kisoroszi Civil központot működtető Torontál egyesület a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, 2013.09.20-án Tamásfalván "kerekasztal beszélgetés" jellegű találkozót szervezett, az Észak-közép bánáti civil szervezetek részére. A találkozó helyszíne a tamásfalvi Széchényi István Művelődési egyesület nagyterme volt, ahol házigazdaként az egyesület elnöke, Szarka Edit és ügyes segítői álltak helyt. Ezúton is köszönetet mondunk közreműködésükért. A találkozóra értekztek Magyarcsernyéről, Tóbáról, Tordáról, Kisoroszról, Magyarittabéről és Nagykikindáról, akiket Szarka Edit házigazda, majd Talpai Sándor, a Torontál Magyar Oktatási Művelődési és Ifjúsági Központ elnöke üdvözölt.

A találkozón résztvevő szervezeti képviselők röviden összefoglalták ez évi munkájukat,  ismertették a megrendezett rendezvényeket, azok sikereit, nehézségeit.

A résztvevők egyhangúan egyeztek azzal a ténnyel, ami a szervezet fenntartásához és működtetéséhez szükséges: pályázni kell!  Beszámoltak munkájukról a pályázatírással kapcsoltban is, de a résztvevők között voltak nemrég megalakult szervezetek, akik nem rendelkeznek még elegendő tudással, hogy pályázati úton jussanak támogatáshoz.

A beszámolók alapján, kiderült, az a szervezet, akinek vezetőségében vagy tagsági körében van, olyan személy, aki magára vállalja a pályázatírást mint feladatot, valamilyen mértékben hatékonyabban tud működni, szemben a szervezettel, akinek ilyen segítség nem áll rendelkezésére.

A fenálló hiányosságra a kisoroszi civil központ egy pályázatírói képzés bejelentésével reagált, melyet az elkövetkező hónapban megszervez, azon civil szervezetek vezetőinek és tagjainak, melyeknek a pályázatírással kapcsolatban nehézségeik vannak.

A találkozón elhangzott beszámolók alapján egy esemény naptár készül, melyet minden civil szervezet az Észak-közép bánáti régióból elektronikus úton megkap, annak érdekében, hogy elősegítsük a további együttműködést  rendezvények szervezésében, és nem utolsó sorban lehetséges a rendezvények látogatottságának növekedése is.