Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > II. Tojásfestő fesztivál

II. Tojásfestő fesztivál

Tóbán második alkalommal szervezték meg a Tojásfestő fesztivált. Április 12-én (szombaton) került sor a rendezvényre, amelyen a helybeli gyerekek mellett részt vettek magyarcsernyei, kisoroszi, tordai, szentmihályi, magyarittabei és tiszaszigeti (Magyarország) csemeték is. Összesen 85 gyerek (óvodás, általános iskolás) és 15 pedagógus gyűlt össze, hogy együtt készüljenek a húsvétra. Ötletes, színesebbnél színesebb tojásokat festettek, díszítettek a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. Az alkotásokból kiállítást rendeztek, melyet az érdeklődők megnézhettek.

A legügyesebbek oklevelet és ajándékcsomagot kaptak. Név szerint:

Szorcsik Antónió (Kisorosz), Balog Amina (Tiszasziget), Mészáros Melánia (Torda), Törköly Viola (Szentmihály), Nagy Marina, Dábity Viktória (Magyarcsernye), Bajusz Géza (Magyarittabé), Bokor Noémi, Jecić Kevin,  Német Ákos (Tóba).

Természetesen senki sem szomorkodhatott, hiszen minden résztvevő kapott golyóstollat és csokit. A közös ebéd és a torta is mindenkinek ízlett.

A szervezők (tóbai pedagógusok, a helyi közösség és a nőszervezet) elégedettek lehetnek, hiszen céljuk, hogy a gyerekeknek örömet szerezzenek, sikerült. Bacsik Attila főszervező megköszönte minden önkéntes munkáját, és az anyagi támogatásokat is. Örömét fejezte ki, hogy ennyien eljöttek Tóbára. Kiemelte, hogy ünnepeinket, szokásainkat, anyanyelvünket meg kell tartani. A hagyományaink megőrzése nélkül elvesznénk.

Lőrinc Natália


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?