Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Juhásznap Erzsébetlakon

Juhásznap Erzsébetlakon

A Nagybecskerektől néhány kilométerre lévő Erzsébetlak hetedik alkalommal adott otthont a Juhásznapnak, azon belül pedig a már hagyományos birkapaprikás-főző versenynek.

A házigazdák és a szervezők — a Jószágtenyésztők Egyesülete és a helyi közösség tanácsa — ezúttal is gazdag műsorral kedveskedtek: felléptek a helybeli művelődési egyesület táncosai, hintós kocsikázást, kézimunka- és háziállat-kiállítást, a sportkedvelőknek meg néhány ügyességi játékot szerveztek, a Nők Klubja jóvoltából pedig édes és sós süteményt fogyaszthattak a jelenlevők.

A versenyzők már a délelőtti órákban a művelődési egyesület udvarában gyülekeztek, majd a köszöntőbeszédek után elkezdődött a főzőverseny, melyre ezúttal több mint húsz csapat nevezett be.
A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen a szakácsok az idén is kiváló ételeket készítettek.

Ám a rendezvény végére mégis megszületett az eredmény: a legízletesebb birkapaprikást Ponjičan Danijel és társasága tálalta, második Ispánovity János lett, a harmadik pedig Simon Dalibor csapata.
A VII. Juhásznapot a nagybecskereki önkormányzat és az erzsébetlaki helyi tanács képviselőin kívül megtisztelték jelenlétükkel a Csehországból és a Bulgáriából érkező vendégek, továbbá Harasztia László, Magyarország belgrádi nagykövetségének főtanácsosa és Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke.
Az eseményen jó volt látni és érezni az együttlét örömét és a tiszteletet, mely erre a többnemzetiségű, közép-bánáti falu lakosaira jellemző.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?