Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Kakasok a bográcsban

Kakasok a bográcsban

Megtartották a VI. Kakaspörköltfőző versenyt Magyarcsernyén

Április 26-án   a  helybeli Nőszervezet és Kézimunka szakkör szervezésében megtartották  a hagyományos VI. Kakaspörköltfőző versenyt Magyarcsernyén.  A vadászcsárda környékén tartott összejövetelen mintegy harmminc csapat vett részt, helybeliek,   a környező településekről, Zenta környékéről, de voltak Zlatibor környékéről, Zlakusa faluból is.  

            A főzőversenyen Jónás Marika, a helyi Nőszervezet elnökasszonya üdvözölte a megjelenteket, Bicók Tibor, a magyarcsernyei községi önkormányzat elnökhelyettese, a helyi közösség tanácsának elnöke megnyitotta a rendezvényt,   ft. Szemerédi Pál plébános pedig megáldotta a résztvevőket.

             A megjelenteket köszöntötte Szekeres Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője is, aki elmondta, hogy minden évben megjelennek  Magyarcsernyén ezen a rendezvényen. Az idén egy kellemes meglepetést okoztak a résztvevőknek, egy hatalmas, ötkilós csokoládétojást hoztak ajándékba, amelyet a verseny végén összetörtek, és minden gyereknek jutott egy darab a csokoládéból.

A versenyen megjelent csapatok egész délelőtt tüzeltek a bográcsok alatt, főztek, társalogtak, szórakoztak. Az idén több fiatal, gyermek  is jelen volt a rendezvényen, a gyerekek is főztek  felnőtt személy felügyeletével.

            A biráló bizottságnak nehéz dolga volt, mivel nagyon sok jó pörköltet kóstólhattak meg és úgy döntöttek, hogy két első, két második és két hamadik dijat osztanak.  A  legjobb kakaspörköltet a csernyei Nőszervezet és az Ady Endre Művelődési Egyesület csapata főzte, második helyen az oromparti Dús Hús és a csernyei Nyugdijasok végeztek, mig a harmadik helyet a Kézimunka szakkör és a Vadász bébik osztották.

            Az ünnepi művelődési műsorban fellépett a  helybeli Ady Endre Művelődési Egyesület vegyeskórusa, a gyermekkórus, a zenekar, Oláh Anita és Osztermann Emma énekelt  és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület tamburazenekara is szórakoztatta a megjelenteket.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?