Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Karácsonyi találkozó volt Muzslyán

Karácsonyi találkozó volt Muzslyán

Már több mint 25 éve karácsonyi találkozót szervez a muzslyai Nők Klubja, hogy az ünnephez kötődő szokásokat felelevenítsék, hogy megüljék a Szentestét, hogy a kedves vendégeikkel együtt töltsenek el egy kellemes délutánt. A 2013. december 15-én megtartott rendezvényen Palatinus Aranka, elnök asszony üdvözölte a vendégeket, majd mgr. Hallai Zoltán, tanácselnök köszöntötte a jelenlevőket, és msgr. Gyuris László, nagybecskereki plébános mondta el karácsonyi gondolatait. A helyi plébános, Tratnjek Stanko és Jelen Janez atya is részt vett az eseményen. A Muzslai Petőfi Sándor MME nagyterme teljesen megtelt, ugyanis 250 vendéget fogadtak.

A karácsonyi találkozóra eljött Újvidékről a Mimóza Kézimunkacsoport néhány tagja, Torontálvásárhelyről két csoport érkezett, a Magyar Művelődési Központ kézimunkázói, valamint a Pipacs nőegylet tagjai. Ugyanakkor érkeztek vendégek Szenttamásról, a nagybecskereki Gerontológiai Klubból, valamint a Žarko Zrenjanin helyi közösségből, Magyarittabéről, Magyarcsernyéről, Temerinből, Adáról, Beodráról, Tordáról, Óbecséről, és Erzsébetlakról. A helybeli civil szervezetek képviselői mellett a plébánia keretében működő Bibliacsoport tagjai is jelen voltak.

Az alkalmi műsorban Varga Zoltán atya vezetésével bemutatkoztak a fiatal betlehemezők, továbbá Süveg Emma néhány karácsonyi dalt adott elő, Muhi Dániel, egy szép dallal mutatkozott be, Kardos Irén egy alkalmi verset adott elő, Kenderesi Zoltán, zenetanár pedig hegedűn játszott egy darabot.

 

Kónya-Kovács Otília