Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Lelki nap Muzslyán

Lelki nap Muzslyán

Lelki napot tartott Muzslyán, november 23-án a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség. A rendezvényre közel 70 cserkész érkezett Vajdaság minden szegletéből.

Az elcsendesülést, az adventi időszarka való készülést szolgáló esemény mottója a „Kövess Engem!” felkiáltás volt. A napot nyitó zászlófelvonást követően Varga Zoltán atya Krisztus követésének nehézségeiről és szépségeiről tartott előadást. Ezután a résztvevők kisebb csoportokba tömörülve elmélkedhettek arról, hogy hétköznapjaikban hogyan léphetnek Jézus nyomába, mikor érzik jelenlétét és hogyan hallhatják meg hangját. Persze a csapatépítő játékok sem maradtak el. Ezekben is a követés kihívásai kerültek középpontba.

Az ebédszünet után mindenkinek alkalma nyílt lelkiismeret vizsgálatot tartani és gyónni. A kisebbek pedig ez idő karácsonyi üdvözlőlapokat készítettek. Végül misével zárult a nap Varga Zoltán és Kormányos Zoltán atyák celebrálásában. A liturgia végén, sor került a cserkészszövetség által, ez év májusában emelt emléktábla új, turul madaras fakeretének megszentelésére is.

 

Gáspár Barra Szilárd

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Petőfi Sándor Ösztöndíjasa