Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Logikai tábor

Logikai tábor

A tavalyi logikai tábor sikerén felbuzdulva az idén is megszervezték az összejövetelt. Ezúttal szinte megkétszereződött a részvevők száma. Közép- és Dél-Bánát iskoláiból, valamint a felvidéki Muzsláról több mint ötven felsős diák vett részt a munkában.

A programban minden a logikai gondolkodáson alapult, az agytornát több tudományágra is kiterjesztették. A felvidéki pedagógusok például bemutatót tartottak arról, hogyan kell használni a szorobánt, a több mint négyszáz éves japán számolóeszközt. Az érdekes előadásokon kívül a gyerekek a többi között Nagybecskereken, Erzsébetlakon és a Császár-tónál is jártak.

Mindennap kihirdették, hogy ki bizonyult a legjobbnak a feladatok megoldásában, a részeredményeket pedig a végén összesítették. A legtöbb pontot a muzslyai Markó Laura gyűjtötte össze. A Bíró István matematikatanár vezette sikeres tábor a Bethlen Gábor Alap, a Szekeres László Alapítvány, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, valamint a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács támogatásával valósult meg.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?