Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Nagy játékdélután Muzslyán

Nagy játékdélután Muzslyán

A muzslyai Emmausz Kollégium adott otthon a környező cserkészcsapatok nagy játék-délutánjának október 21-én. Már javában zajlik az iskolai év, elkezdődtek a rendszeres foglalkozások, így jöhetett egy újabb kaland. „A cserkész vidám és meggondolt” cserkésztörvény adta célját és jelmondatát a rendezvénynek, amelyen több, mint 50 cserkész fordult meg - újoncok, kiscserkészek, cserkészek, roverek és felnőttek egyaránt tanúsítottak érdeklődést.

A helyi őrsvezetőkkel, csapatvezetővel, azaz Szarvák Ceciliával, illetve Stojan atyával készítettük elő a rendezvényt és izgatottan vártuk az erzsébetlaki, szentmihályi és udvarnoki csapatok érkezését.

A négy csapat csatakiáltással jelezte, hogy megérkezett, illetve köszöntötte a többieket, majd rövid bemutatkozás és eligazítás következett. Tekintve, hogy a cserkészek nem ismerték mind egymást, ismerkedős játékokkal indult a program, kezdetben kiscsoportosan, majd bővítve azokat. A hangulat emelkedésével helyet kaptak a jól ismert fogócskák, labdajátékok, illetve azok tömérdek szabályainak válfajai is életbe léptek szerre. A majdnem négy órás programot, a „Daltól hangos” cserkészdal tanulása, majd az elbúcsúzás zárta.

Mindenki vidáman távozott, vezetőkül, pedig átgondoltuk: lesz még!

 

Szabó Bernadette cst.

Petőfi Sándor Ösztöndíjas